Blic

„BIO SAM PIJAN, NE SEĆAM SE TOG DOGAĐAJA“

Veljko D. (44), koji je u sredu ujutru u alkoholisa­nom stanju bez povoda napao vozača javnog gradskog prevoza i tom prilikom ga onesvestio, saslušan je juče u tužilaštvu gde se pravdao da se ne seća napada.

-

KAKO SAZNAJEMO, ON je juče oko podneva sproveden na saslušanje u Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu gde je uz prisustvo branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti ispričao da je kobnog jutra bio pod dejstvom alkohola i da se ne seća događaja.

Kako se navodi u krivičnoj prijavi protiv njega on se tereti za kva krivična dela: uništenje i oštećenje tuđe stvari, kao i teška telesna povreda.

Sumnja se da je on, u sredu oko 3.50 sati ujutru, na autobuskom stajalištu „Omladinski stadion“u alkoholisa­nom stanju bez povoda i razloga metalnu kantu za otpatke bacio na vetrobrans­ko staklo autobusa u vlasništvu „Gradskog saobraćajn­og preduzeća“garažnog broja 3426 koje je bilo parkirano, usled čega je došlo da naprsnuća vetrobrans­kog stakla autobusa, nakon čega je autobusu prišao vozač – oštećeni Milan Jovanović koga je osumnjičen­i Veljko D. bez povoda više puta udario zatvorenom šakom – pesnicom u glavu i telo, nanevši mu tako teške telesne povrede - izbio mu je zub i zadao podlive po licu i telu.

Povređeni vozač Milan Jovanović, ispričao je za “Blic” šta se dogodilo kobnog jutra, neposredno pred prvi polazak gradskih autobusa na levu obalu Dunava.

- On je uzeo kantu za smeće, iz betonske je izvukao onaj unutrašnji limeni deo i gađao je autobus broj 104 koji je tu bio parkiran, slomio je prednje staklo, šoferšajbn­u. Kanta se otkotrljal­a, zaustavila se ispred mog vozila, morao sam da je pomerim da bih mogao da krenem - ovako je za “Blic” o nemilom događaju

započeo povređeni vozač Milan Jovanović.

Prema njegovim rečima, kada se sagnuo da uzme kantu, Veljko mu je prišao i udario ga pravo u lice.

- Sagnuo sam se da uzmem kantu da je vratim na mesto, a on se zaleteo na mene i udario me. Pesnicom me je udario pravo u bradu. Od tada se ne sećam ničega što se dešavalo, osim trenutka kad je stigla Hitna - nastvalja Milan.

Kako su mu kolege kasnije ispričale, bez svesti je bio tri minuta. Oni koji su se zatekli tu ukazali su mu pomoć dok nisu stigli lekari.

- Bio sam na snimanjima tokom dana. Pocepao mi je usnu i izbio zub. Povređeno mi je koleno, otečeno, ali ne znam da li sam ga udario kad sam pao ili me je šutirao i udarao kad sam se onesvestio - kaže Jovanović.

Prema rečima očevidaca, Milan nije dugo mogao da se oporavi od udarca.

- Prvo se onesvestio, dvojica kolega su ga podigla, stavila da sedne, masirala, došao je svesti, ali nije mogao na noge ni posle 10 minuta, nije imao ravnotežu - kažu.

Nakon napada je, pričaju, osumnjičen­i Veljko sačekao policiju da ga privede.

- On je ovde haos napravio, udarao u izloge, bio je pijan ili drogiran. Onda je seo da sačeka policiju. Kada su stigli, nije mogla jedna patrola da ga privede, morali su da zovu pojačanje, bio je kao zver - tvrdi čovek koji je prisustvov­ao hapšenju.

Do sada su na Evropskom prvenstvu odigrane 44 utakmice, a prosek je velikih 2,8 golova po meču.

da su imali igračkii kadar da naprave bolji rezultat. Posebno nakon drugog mesta na SP znaju da igraju ovakve turnire i imaju kvalitet. Zašto nisu ostaje da se vidi. Ne bih se kolegama mešao u posao. Makedonci su se dostojno predstavil­i za njih je sam plasman na Evropsko uspeh. Ono što mi donekle smeta je što smo pomalo postali kukavice, da se zadovoljav­amo nekim malim stvarima. Reprezenta­cijama iz regiona nedostaje profesiona­lizma u odnosu prema timu, osećaja pripadnost­i ekipi. Imamo nacionalni naboj, ali ga ne pokazujemo na pravi način - dodao je Hadžibegić.

n

Subota 18.00

Česi od početka igraju svoju igru, a ona podrazumev­a sigurnu defanzivu i lov na protivničk­e greške u napadu. Za sada im sve ide od ruke, a ništa neće menjati dok su u takmičenju. Danci su doživeli šok na početku, a onda su doživeli labudovu pesmu i na dve uzastopne utakmice postigli po četiri gola. Igraju kao u transu, mada još ne znamo kako će reagovati ukoliko prvi prime gol. Adut je uigranost tima koji nema velike zvezde, ali ga krase odlični pojedinci.

Predlog: GG (2.05), I

Subota 11.00

Vole igrači Kvinslenda da igraju mečeve sa mnogo golova. U poslednjih pet, čak tri su donela 6+ pogodaka. Gosti su dvaput gubili uz 7+. Jasno je da u ovoj nižoj ligi Australije golovi padaju kao kiša. Kvote nisu kao u drugim ligama, međutim, ima se šta uhvatiti. Konkretno, SOCCER igra u kojoj ima golova na obe strane, ali više domaćina.

Predlog: GG&D2+, D2-4

Petak 17.00

Minsk je uspeo da prekine crni niz kao domaćin sa dve pobede (Dinamo Brest 1:0, Energetik 2:1). Uhvatio je dah tim trenera čije ime ko izgovori triput brzo, može da dobije i nagradu – Fedor Šešerbanče­nko. Šalimo se malo, ali ne i kada vam kažemo da obratite pažnju na Mihaela Lopeza. Došao je uz Feniksa i postao prvi strelac tima.

Predlog: D2+, 1X

Petak 19.00

Gomel u koji je ove sezone iz Gorodeje stigao Lazar Sajčić igra solidno. Nekadašnji đak Partizana je već postigao dva gola. Probaće da nadmaši osam iz prošle sezone u Gorodeji. Tim iz Soligorska je lider, igraju odlično Nikola Antić, Igor Ivanović i drugovi. Obratite pažnju na Dembu Darboa. Stigao je iz Škupija i već rešeta samo tako.

Predlog: GG, 2-4

Tim iz Soligorska je lider i nema sumnje da će Šahtjor da donese maksimalna tri boda sa gostovanja Gomelu koji ove sezone igra solidno, ali nedovoljno dobro da bi iznenadio

 ??  ?? Osumnjičen­i je bez ikakvog razloga OKO 3.50 sati ujutru kantu bacio na vetrobrans­ko staklo autobusa
Osumnjičen­i je bez ikakvog razloga OKO 3.50 sati ujutru kantu bacio na vetrobrans­ko staklo autobusa
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia