Blic

U DRŽAVNU ŠKOLU

- MILICA ŠTULOVIĆ

Pevačica za “Blic” priča o vaspitanju dece, svom odrastanju, ali i u kom trenutku se okrenula veri mnogo više nego ranije.

Pevačica Seka Aleksić oduvek je važila za jednu od prizemniji­h javnih ličnosti. Ona ne krije da otkada se ostvarila u ulozi majke, sve više razume ono što je njoj njena savetovala.

- To se svakome od nas dogodi. Ona rečenica kada majka kaže: “Videćeš ti kada budeš imala svoju decu” to je tačno tako. Mnogo više svi poštujemo svoje mame kada same postanemo majke, kaže Seka i otkriva na koga liče njeni sinovi, koje ima u braku sa Veljkom Piljikićem. - Jovan je smireniji na Veljka, a Jakov ima temperamen­t na mene. Podelili smo se, kaže pevačica, a kako stariji sin za dve godine kreće u prvi razred, pitali smo je da li će, poput dece mnogih zvezda, krenuti u privatnu školu:

- Nemam ja to, ove su bolje ili lošije škole. Smatram da nema ništa loše ići u državnu školu. Moj sin će ići u državnu školu.

Seka je poznata kao neko ko je veliki vernik, slavi sve praznike i često obilazi manastire, a ljubav prema veri se rađala postepeno.

- Ne mogu da izdvojim posebno neki momenat. To se spontano dešavalo i tada stvari budu najlepše. Svakom čoveku u životu naiđe neki momenat kada jednostavn­o sebi kaže: ovo nije dobro, ovo treba promeniti. Postoje tu prijatelji, okolina koji vas posavetuju. Ono što je navjažnije jeste da verujem u Boga i da znam da sve ono što dobijam je nagrada od Boga. Trudim se da živim hrišćanski i to je normalno, kako bi svi trebalo da živimo, smatra pevačica koja je često pričala kako je provela svoje detinjstvo koje nije bilo lako zbog porodičnog nasilja.

- Imali smo prilike da čitamo po medijima o tim nasiljima u porodici. O tome treba da se priča, treba dati podršku ljudima koji su to doživeli i u principu nema ništa loše reći ako imaš problem. Pretpostav­ljam da ima dosta prodica koje niko ne može da zaštiti. Ako ne kažu javno ili ne zatraže pomoć od nekoga, niko im neće pomoći. Priča se u Srbiji o tome, kaže Seka koju loši porodični odnosi nisu sputali da ostvari svoje ciljeve.

- Prosto ja sam verovala

Nikad nisam imala toliko prostora u stranom projektu i imam malu tremu, ovo je moj prvi korak napred, navodi plavokosa glumica

da ću jednog dana sve to demantovat­i i da ću biti pobednik i to se i desilo.

Ona danas ima skladnu porodicu, njen brak sa Veljkom važi za jedan od najčvrših na estradi.

- Nemojte da mi baksuzirat­e. (smeh) Nema tu tajne. Poštovanje mora da postoji i poverenje. Kada birate supruga ili suprugu morate dobro da razmislite i da dobro snimite situaciju, da dobro upoznate osobu. Supružnici se upoznaju dok su živi. Ja sam imala sreću da sam upoznala divnog čoveka koji me poštuje, podržava i uvek je uz mene, kao i ja uz njega. Bogu hvala, nama za sada ide zaista sjajno.

Na pitanje da li je bilo situacije da devojke prilaze njenom suprugu, pevačica kaže:

- Pa ne. Mislim da mene devojke, žene suviše vole da bi tako nešto uradile. Mene žene me vole kao pevača, javnu ličnost tako da pretpostav­ljam da je mali broj onih koje bi to uradile. Svako ima pravo da pokuša. Ne vidim tu ništa loše, ali znam da ja to nikada ne bih uradila.

n

 ??  ?? „jovan je smireniji na veljka, a jakov ima moj temperamen­t“, kaže ona
„jovan je smireniji na veljka, a jakov ima moj temperamen­t“, kaže ona
 ??  ?? recept za brak je poverenje i poštovanje, smatra seka
recept za brak je poverenje i poštovanje, smatra seka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia