Blic

Filmska smotra domaćeg filmau Sopotu od 11. do 17. jula

-

FILMSKI FESTIVAL U Sopotu, u izvršnoj produkciji Centra beogradski­h festivala - CEBEF -a i u saradnji sa Centrom za kulturu Sopot, biće održan od 11. do 17. jula 2021. u Centru za kulturu Sopot.

Ovim povodom, neki od filmskih autora čija će ostvarenja biti prikazana ove godine, govore o tome kakav je njihov odnos prema festivalu

u Sopotu.

- Nadam se da će ovogodišnj­e dvostruko festivalsk­o izdanje priuštiti gledaocima u Sopotu i dvostruko zadovoljst­vo. Preko dvadeset domaćih filmova na jednom mestu, prikazanih u nekoliko dana, predstavlj­a nešto čega se ne bi postidele ni razvijenij­e kinematogr­afije od naše, i posetioci će sigurno moći da izaberu filmove po svom ukusu - kaže rediteljka Ana Marija Rossi.

Gordanu Kičiću je Filmski festival u Sopotu veoma drag i i važan.

- Na njemu sam osvojio svoj prvi Gran Pri za film “Ustanička ulica” koji sam producirao, na njemu bio koscenaris­ta i igrao glavnu ulogu, a posebno mi je drago to što je ove godine, kada će se u Sopotu prikazati film

“Realna priča”, konkurenci­ja mnogo veća - rekao je on.

Ove godine će publika moći na jednom mestu da isprati celokupnu produkciju domaćeg filma u periodu od dve godine koje su za nama. U toku sedam dana festivala u Sopotu biće prikazano 23 filma u takmičarsk­om programu, četiri filma van konkurenci­je, kao i četiri filma za decu.

 ??  ?? svojim filmom OVE godine sopotskoj publici predstavić­e se i ana marija rossi
svojim filmom OVE godine sopotskoj publici predstavić­e se i ana marija rossi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia