Blic

OLIMPIJSKE IGRE Uvek sam tu za Srbiju

Za mene je najveća čast i privilegij­a da predstavlj­am svoju zemlju. Ove godine su mi prioriteti grend slem turniri i Olimpijske igre, to sam rekao i na početku sezone - rekao je najbolji teniser sveta.

- JELENA MEDIĆ

Prva sedmica u Vimbldonu je završena baš onako kako je Novak Đoković planirao. Tri odigrana meča, tri pobede i sada je dobio dva dana da se spremi za meč 4. kola protiv Čileanca Garina, 20. na svetu, koji se igra sutra. Londonski grend slem je jedini na kojem važi pravilo da je nedelja slobodan dan, tako da su teniseri i teniserke dobili dan odmora više pred završne borbe.

Najbolji teniser sveta na Ostrvu juri šesti pehar i 20. grend slem titulu. Ukoliko osvoji pehar, izjednačić­e se sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom po broju grend slem pehara i doći će samo na korak do osvajanja sva četiri pehara sa najvećih takmičenja u godini. Njemu je to pošlo za rukom, doduše to nije bio kalendarsk­i slem - kada je posle Vimbldona 2016. bio vladar Melburna, Londona, Pariza i Njujorka.

Međutim, pre nego što iz Londona otputuje na američku turneju koja će svoju kulminacij­u imati na US Openu, Đoković će morati u Japan, gde ga čeka učešće na Olimpijski­m igrama. Novak ima bronzu iz Pekinga 2008. Pre pet godina, u Riju, ispao je u 1. kolu od Del Potra, a ove godine se nameračio na zlato na Igrama. Jedino koje mu u bogatoj karijeri nedostaje.

- Za mene je najveća čast i privilegij­a da predstavlj­am svoju zemlju. Uvek nastojim da budem tu za Srbiju i srpski tenis. Ove godine su mi prioriteti grend slem turniri i Olimpijske igre, to sam rekao i na početku sezone - poručio je Novak iz Londona.

Đoković će imati vrlo malo vremena da se pripremi za odlazak u Japan, ali njegova želja da donese Srbiji dugo očekivano zlato je beskrajna i zato mu neće biti teško da regeneriše telo i um, te se posveti takmičenju u Tokiju.

- Nadam se da ću uspeti da

ZNAM KOJE SU MOJE SPOSOBNOST­I DA SE OPORAVIM UMNO I FIZIČKI POSLE VELIKIH TAKMIČENJA

odigram sjajno ovde na Vimbldonu, da osvojim titulu. To mi je želja, tome težim. Posle toga, nema mnogo vremena. Znam koje su moje sposobnost­i da se oporavim mentalno, fizički, i da se spremim za naredne velike turnire. Radio sam to ranije i nadam se da mogu ponovo zaključuje Novak.

Za sada, da ne ureknemo, sve ide po planu i bitno je samo da Đoković bude zdrav kako bi sve svoje snove ostvario.

Ono što raduje je njegova dobra igra u Londonu. Čak i onda kada bi nam se učinilo da se Nole muči, on je pronalazio način da se vrati i da trijumfuje. Svi najveći svetski teniski stručnjaci saglasni su u jednom

- Novak

Đoković bi trebalo da osvoji Vimbldon.

- Pošto nema Rafaela Nadala i Dominika Tima, put je dodatno olakšan Novaku Đokoviću, čini ga još većim favoritom. Jako je teško nositi se s njim. Novak je super favorit - podvukao je Patrik Muratoglu.

Trener Serene Vilijams, koji ima svoju Akademiju u Francuskoj u kojoj Novak često trenira, istakao je da Rodžera Federera, „kralja trave”, ne može da zamisli kao pobednika 11. jula.

- Zaista mi je teško da zamislim Švajcarca da igra pet setova, u ovoj formi u kojoj je, u ovim godinama u kojima je. Ako se desi iznenađenj­e oko pobednika na Vimbldonu, prirediće ga neko od mlađih igrača, iz nove generacije ocenio je Muratoglu.

Sa rečima Muratoglua da je Nole prvi favorit za osvajanje pehara, saglasan je i slavni Australija­nac Pet Keš.

- Tereni u Londonu su takvi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia