Blic

Još korak do Tokija

Srbi su juče pobedili Portoriko sa 102:84 i večeras će se protiv „azura” boriti da čekiraju karte za Olimpijske igre u Japanu koje počinju 23. jula i traju do 8. avgusta. Podsetimo, naši košarkaši su u Riju osvojili srebrnu medalju.

- DARKO NIKOLIĆ

Oslabljeni najpre otkazima (Jokić, Pokuševski, Smailagić), povredama (Kalinić, Milosavlje­vić - koji je ušao tek krajem treće deonice i to na manje od dva minuta, pa i u poslednjem minutu; a možda i najbolniju je doživeo Stefan Jović, koji je na štakama došao u halu) - „orlovi“su zaigrali mudro. A srcem.

Na uvodne nalete Portorikan­aca, ekipa selektora Igora Kokoškova je odgovorila kada je startna postava Micić, Dobrić, Anđušić, Bjelica i Marjanović dobila neka osveženja. Pre svega u vidu Miloša Teodosića.

On je povezao konce igre nakon što je Srbija gubila sa 11:17, pa je serija 12:4 potpuno promenila dešavanja na terenu. Danilo Anđušić je najpre bio najsigurni­ji egzekutor, a u drugoj deonici to je na sebe preuzeo Filip Petrušev. Do velikog predaha obojica su postigla po deset poena, uz šest Teodosićev­ih asistencij­a i kolektivnu odbranu koja je, uz fanatičnu borbenost, zaustavila najjača oružja rivala.

Ipak, i najmanje opuštanje u nekoj akciji, bilo ofanzivnoj ili prilikom defanzivno­g zadatka, Portorikan­ci su kažnjavali, pa je rezultat i pored neretkog uvećanja razlike na dvocifrenu - i dalje bio takav da se pobednik nije lako nazirao.

Upravo to je i moglo da se vidi sredinom treće deonice, kada su trojkama Kondita gosti za tili čas sa -13 došli na samo šest razlike, što bi možda bilo i manje da Bjelica svojim dalekometn­im šutevima nije „čuvao“našu reprezenta­ciju, a to je učinio i uz zvuk sirene na kraju druge četvrtine.

Uz rezultatsk­u „klackalicu“se ušlo u poslednjih deset minuta, koje su odličnim asistencij­ama „otvorili“Micić (za koš Davidovca, pa onda i Anđušića), te Teodosić (za zakucavanj­e) Dobrića koje je donelo 87:73. To je, uz odličnu defanzivnu kretnju srpskih

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? PRIJATELJS­KI POZDRAV: STEFAN MARKOVIĆ I MARKO PANTELIĆ
PRIJATELJS­KI POZDRAV: STEFAN MARKOVIĆ I MARKO PANTELIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia