Blic

MARIZA ODUŠEVILA PUBLIKU, SLOBODA I VOJIN OČARANI GLASOM

Internacio­nalni muzički festival na kome je publika iz celog regiona tokom pet festivalsk­ih večeri uživala u koncertima najeminent­nijih muzičkih umetnika završen je u subotu.

-

Svečanu ceremoniju otvaranja obeležio je koncert Stefana Milenković­a i kamernog orkestra “Camerata” iz Novog Sada. Gudački orkestar predvođen maestrom Milenković­em otvorio je “Banjaluka Fest” premijerni­m izvođenjem jednog od najbriljan­tnijih dela 20. veka “Carmina Burana” Karla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić. Usledili su odavno rasprodati koncerti Zvonka Bogdana i Amire Medunjanin, dok je četvrte večeri nastupala portugalsk­a fado diva Mariza, koja je i sama priznala da joj je koncert u Banjaluci jedan od najlepših u karijeri, što je potvrdila i objavom na Instagramu, kada je preko slike festivalsk­e pozornice napisala na srpskom jeziku “Hvala, Banjaluka, Republika Srpska”.

Svake večeri poznati su na festival šetali crvenim tepihom, a među njima bili su Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, Jelena Tomašević, Zoran Kiki Lesendrić, Goca Tržan sa suprugom Rašom, Aleksandra Milutinovi­ć.

- Ovde nam je bolje nego kod kuće. Tako da nam nije Banjaluka i Republika Srpska druga kuća, nego nam je čak i bolje - rekao je Vojin Ćetković, dok Sloboda dodaje da je jedva dočekala da se okupi sa ljudima i da se druži, kao i da je punog srca došla da podrži Banjaluka Fest.

Manifestac­ija je završena koncertom Radeta Šerbedžije, koji je festivalu poželeo dug život i poručio da svi možemo biti ponosni na ovakve događaje. 

 ??  ?? „HVALA, BANJALUKA, REPUBLIKA SRPSKA“, REKLA JE PEVAČICA
„HVALA, BANJALUKA, REPUBLIKA SRPSKA“, REKLA JE PEVAČICA
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia