Blic

OPOZICIJA BLIZU ODLUKE DA IZAĐE NA IZBORE

-

Programski direktor Cesida Ivo Čolović kaže za “Blic” da će veliku ulogu u odluci opozicije oko dileme “bojkot ili ne” igrati dijalog između vlasti i opozicije, i to na oba koloseka.

- I sama opozicija, naročiti bojkotaški deo, očekuje neke ustupke koji bi im olakšali izlazak na izbore i dali materijal da objasne biračima zašto su se odlučili da izađu na birališta. Taj stav mora na neki način da bude opravdan - kaže Čolović.

On dodaje da ima utisak da je opozicija ipak malo bliža odluci da izađe na izbore.

- Taj bojkot nije nimalo lak, svesni su da dolaze druge stranke koje će da pokupe birače, da nemaju medijski prostor da zastupaju svoje ideje, a ni finansijsk­e izvore uz pomoć kojih bi nastavili sa bojkotom. Ujedno, nemaju ni kapital da izađu na ulicu i na taj način usmere pritisak na vlast - napominje Čolović.

Značajno je, dodaje on, da što pre odluče kako će nastupati na izborima.

- Nije jasno još da li će biti više kolona ili ne, a iako ih bude više, to ne mora da znači nuspeh, ukoliko su one ideološki kreirane. Važno je da se odluka što pre donese jer može da se desi i da parlamenta­rni izbori bude nešto ranije nego što je najavljeno i da onda budu u zaostatku u odnosu na stranke na vlasti - objašnjava Čolović.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia