Blic

PAKLICE I 10.000 EVRA

-

Grci imaju ograničenj­e o količini cigareta i novca koji se može uneti u zemlju. Dakle, reč je o dve paklice po osobi i 10.000 evra.

mate pravo za ulazak u Grčku i idete ili 10 dana u karantin u predviđeno­m smeštaju (sedam dana ako ste vakcinisan­i) ili se vraćate kući. U praksi možete ponoviti PCR test i ući u Grčku ako ste negativni.

Ako se turista razboli tokom letovanja predviđen je karantin u unapred određenom smeštaju za kovid pacijente. U slučaju bolničke nege troškove plaća Vlada Grčke kao i privremeni smeštaj.

10. POVRATAK

Prilikom povratka u Srbiju više vam ne treba nikakvo popunjavan­je formulara, a ako idete kolima, bilo preko Severne Makedonije ili Bugarske, za ulazak u našu zemlju vam ne trebaju nikakve kovid potvrde, ni da ste vakcinisan­i, ni testovi, ni da ste preležali koronu.

Međutim, ukoliko dolazite iz Grčke avionom za Srbiju, na aerodromu biste trebali da imate potvrdu o vakcinacij­i, negativan PCR ili antigenski test ili papir da ste preležali koronu u poslednjih šest meseci. U suprotnom preti vam kućna samoizolac­ija od 10 dana.

Cena PCR testa u Grčkoj je oko 60 evra.

n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia