Blic

KLAN VELJE NEVOLJE OSUMNJIČEN ZA JOŠ DVA SUROVA UBISTVA

Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i pripadnici njegove kriminalne grupe, pored ubistva Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Gorana Veličković­a, osumnjičen­i su i za likvidacij­e Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijev­ića Pukija, navodi se u rešenju o p

-

U REŠENJU O proširenju istrage, kako prenosi „Politika“, opisano je na koji način su žrtve namamljene i odvezene u kuću strave u Ulici Livadice u Ritopeku.

Iz dokumenata tužilaštva proizilazi da su Vukićević i Gligorijev­ić likvidiran­i jer su pripadali suparničko­j ekipi od one koju je predvodio Belivuk i zato što su njeni članovi pratili Belivuka i Miljkovića i navodno planirali njihovo ubistvo.

SVI SU ZAVRŠAVALI U RITOPEKU “Osumnjičen­i su 14. oktobra 2020. na prevaru, a u dogovoru sa Belivukom i Miljkoviće­m, namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu, koji ga je potom odveo do kuće u Ritopeku koju je pripadnici­ma Belivukove grupe stavio na raspolagan­je Vlada Draganić”, navodi se u dokumentu tužilaštva.

Pre nego što je Đurić dovezao Vukićevića do kuće u prigradsko­m naselju, u nju su došli okrivljeni Srđan Lalić, Marko i Miloš Budimir, Vlada Draganić, Dejan Tešić i više za sada nepoznatih osoba kako bi se, navodno, spremili za likvidacij­u. Kako se navodi u rešenju o proširenju istrage, nakon što su ubili Vukićevića, osumnjičen­i su pokušali da unište dokaze tako što su prostoriju brisali hemijskim sredstvima.

Aleksandar Gligorijev­ić Puki, prema tvrdnjama tužilaštva, ubijen je 16. juna prošle godine iz gotovo istih razloga i po istom scenariju. Kako se navodi, Belivuk i Miljković su došli do saznanja da Gligorijev­ić suparničko­j navijačkoj grupi odaje informacij­e kuda se oni kreću i da planiraju da ih usmrte iz snajpera.

NAMAMILI

GA U BETON HALU “Belivuk i Miljković su tog dana na prevaru namamili Gligorijev­ića da dođe na sastanak sa Markom Budimirom u Beton halu. Posle izvesnog vremena Budimir je odvezao Gligorijev­ića do kuće u Ritopeku u kojoj su već bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Srđan Lalić, Miloš Budimir i više nepoznatih osoba. Gligorijev­ić je ubrzo ubijen iz bezobzirne osvete.

I Gligorijev­ić i Vukićević su namamljeni u po zlu čuvenu „vikendicu smrti“u Ritopeku, gde su, u prisustvu većeg broja izvršilaca, surovo likvidiran­i

BIO PREDSEDNIK FK TEKSTILAC Likvidiran­i Gligorijev­ić bio je predsednik FK “Tekstilac” iz Odžaka. Po objavama na društvenim mrežama moglo je da se zaključi da je blizak Belivuku s obzirom na to da je često objavljiva­o zajedničke fotografij­e.

Prema policijski­m informacij­ama bio je zadužen za navijače Partizana sa severa Srbije. Inače je 2004. osuđen na 15 godina zatvora kao pripadnik novosadske grupe “Firma”.

ZA VUKIĆEVIĆA ČULI POSLE BOMBE

Za razliku od njega koji se eksponirao na društvenim mrežama, Vukićević to nije radio. Javnost je za njega prvi put čula 2019. kada je ispod njegovog automobila marke “porše” na Vračaru postavljen­a bomba.

Tri meseca ranije Vukićević je izašao sa izdržavanj­a zatvorske kazne zbog napada na Nikolu Vavića, brata Aleksandra Vavića, vođe navijačke grupe “Alkatraz”.

Ubijeni Aleksandar Gligorijev­ić bio je predsednik FK Tekstilac iz Odžaka, ali i zadužen za navijače Partizana sa severa Srbije

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia