Blic

Vidimo se svi ponovo u Tokiju

-

đoković je u finalu protiv matea beretinija slavio sa 6:7, 6:4, 6:4, 6:3 više nije zavisilo od njega.

Novak je osetio da ima priliku da završi posao i da ispuni san na koji je čekao tri decenije, od kada je sa četiri godine uzeo reket u ruke.

Čak je u bučna publika u Londonu shvatila da je vimbldonsk­a priča gotovo ispričana do kraja. Novak je zadržao svoj servis za 5:3 i pokazao je Beretiniju da ga jako malo deli od poraza.

Prvu meč loptu Đoković je propusti, zatim i drugu, ali moramo da kažemo da je Beretini u tim trenucima odigrao najbolji tenis u finalu.

Ipak, ispostavil­o se da je za Novaka treća bila sreća - kraj za 6:7, 6:4, 6:4, 6:3 posle tri sata i 23 minuta igre.

Bravo, majstore!

Šesti put u karijeri, Đoković je podigao pehar namenjen šampionu koji mu je predala vojvotkinj­a od Kembridža. Kejt Midlton.

Višeminutn­im

aplauzom gledaoci su pozdravili Đokovića koji se zahvalio na podršci.

- Prvo bih želeo da čestitam Mateu. Nije lako izgubiti finale Vimbldona, grend slem turnira, ali znam da je ovo početak za njega. Šta da vam kažem? Volim vas sve. Kao mali sam sanjao da budem šampion Vimbldona i još uživam u tome, iako mi je ovo šesti pehar. A, prvi sam kao sedmogodiš­nji klinca napravio od kartona - rekao je Đoković.

Novak nije krio oduševljen­je 20. grend slemom.

- To znači da niko od nas ne želi da se zaustavi, niko sada neće da stane. Rafa i Rodžer su legende našeg sporta i oni su mi pomogli da ja danas stojim ovde pred vama. Krenuli smo zajedno na neverovata­n put i on se ne zaustavlja ovde.

Đoković kaže da sada još više želi da osvoji „Zlatni slem“.

- Imam ambiciju da vidim kako se to dešava. Probaću, u velikoj sam formi, igram dobro, igram najbolji tenis na grend slemovima... Idemo dalje! Hvala mojoj porodici, koja se mnogo žrtvuje da bih ja radio ono što volim. Hvala i svom timu, hvala svima - poručio je Đoković.

Novaka posle Vimbldona očekuje četvrti od ukupno pet koraka do “Zlatnog slema”. Najbolji teniser sveta je prijavljen za Olimpijske igre u Tokiju, gde turnir počinje 24. jula. Sistem takmičenja je takav da će biti malo pauza, tačnije samo jedan dan, a za zlatnu medalju biće potrebno šest pobeda. Finale se igra 1. avgusta, a podloga je beton.

Iako nije potvrdio na svom zvaničnom sajtu, sigurno je da će Novak da igra US open, od

30. avgusta do 12. septembra. Jedino se ne zna na kojim turnirima će da se zagreva za grend slem u Njujorku. Realna opcija je da krene iz Kanade, odnosno Toronta, gde Masters počinje

9. avgusta. Drugi turnir na kojem se Đoković očekuje je Sinsinati, od 9. do 15. avgusta.

 ??  ?? novak đoković je šestu titulu proslavio uz malo vimbldonsk­e trave
novak đoković je šestu titulu proslavio uz malo vimbldonsk­e trave
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia