Blic

DAMSGOR ZALUDEO POLA KONTINENTA

Leu je ovo prvi veliki trofej sa „gaučosima“, koji su u finalu, u Riju, pobedili domaćina Brazil sa 1:0.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Što nije mogao da uradi u dresu Barselone, uradio je kao slobodan igrač. Leo Mesi je osvojio Kopa Ameriku i to na “neprijatel­jskoj teritoriji”, protiv najvećeg rivala: Argentina - Brazil 1:0.

Najbolji fudbaler današnjice radovao se na slavnoj “Marakani” za prvi veliki trofej sa “gaučosim”, ako ne računamo zlato sa Olimpijski­h igara 2008. godine. Sve ostalom, ukupno 34 trofeja, uzeo je sa Barselonom čiji član, zvanično, nije od 1. jula.

Mesi je tek u četvrtom pokušaju postao vlasnik najcenjeni­je nagrade na rodnom kontinentu, a slika kako kleči na centru “Marakane” obišla je planetu. Posle utakmice svi su fudbaleri Argentine Mesija bacali u vazduh i pokazali su koliko im je stalo što je njihov kapiten konačno pobedi noćnu moru. Radost je prvo podelio sa suprugom Antonelom koju je pozvao sa terena i pohvalio se zlatnom medaljom, da bi zatim na Instagram postavio fotografui­ju sa peharom, ispod koje je napisao:

“Kakvo božanstven­o ludilo! Ovo je neverovatn­o, hvala bogu. Prvaci smo, sve u pi... materiju! Hajdemo, jeb...”.

Pobednički gol je delo Anhela di Marije nakon katastofal­ne greške brazilske odbrane.

- Pobediti Brazi u Brazilu, u finalu? Valja je ovo bog čuvao za mene. Ovo je ludo, osećam se neopisivo. Ovo je jedan od najlepših dana u mom životu. Verovao sam u ovu ekipu, dosta smo ojačali u odnosu na prethodni turnir. Odrekli smo se svega, čak i naših porodica na duže vreme, da bismo postali najbolji. Ali, ovo nije sve. Moramo da iskoristim­o ovo u Kataru, na Svetskom prvenstvu. Znam koliko su momci dobri i proživeli smo impresivni­h 45 dana - poručio je Leo Mesi, koji je izabran za najboljeg fudbalera Kopa Amerike.

Argentini je ovo prva titula još od 1993. godine, dok Brazilci nisu uspeli da u svojoj kući odbrane trofej. Nejmar nije mogao da zadrži suze zbog poraza, a ceremonija je kasnila nekoliko minuta jer je Mesi dugo tešio bivšeg saigrača iz Barselone. Bila je to emotivna scena u kojoj se videla lepota i draž fudbala. Po završetku proglašenj­a, na Nejmarovom licu se videlo koliko mu je, i pored neuspeha, drago zbog Mesija.

- Pričate da su neprijatel­ji? Videli ste koliko su Leo i Nejmar slični i koliko cena jedan drugog - rekao je brazilski selektor, Tite.

Mesi je na Kopa Amerika odigrao svih 630 minuta i učestvovao je kod devet od ukupno 12 golova - četiri je postigao, pet puta je asistirao. Takođe, prvi je strelac turnira.

nDanski reprezenta­tivac Mikel Damsgor oduševio je sve svojim igrama na EP. Može se reći da je krilo Sampdorije postao prava zvezda Eura, a kada se zna da ima samo 21 godinu, jasno je zašto je “pola Evrope” stalo u red za njega. On je i ranije na sebe skrenuo šažnju Totenhema i Lidsa, navodno je bio jako blizu Vest Hema, a sada su se za njega zaintereso­vala i oba tima sa obala reke Merzi – Liverpula i Evertona.

I to nije sve, navodno se stidljivo interesuju i Barselona i Juventus. To su svakako velika imena, ali se zna da su oba ova kluba u problemima.

meč za reprezenta­ciju bio je potreban Mesiju da osvoji prvi trofej

NA NEJMAR I MESI NISU ZABORAVILI SU ZAJEDNO IGRALI SREĆNE DANE KADA

ZA BARSELONU

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia