Blic

Sporazum vlasti i opozicije do 1. oktobra

-

DO 1. SEPTEMBRA bi evroparlam­entarci trebalo da dostave nacrt sporazuma o izbornim uslovima, na koji bi predstavni­ci vlasti i opozicije trebalo da dostave svoje primedbe. Ukoliko se obe strane saglase oko teksta, u planu je da sporazum bude potpisan 17. ili 18. septembra, a da njegova primena počne 1. oktobra, saznaje “Nova”.

Zoran Lutovac, predsednik DS, kaže da još ima nade kada je reč o narednim izborima, ako se u međuvremen­u sačini predlog sporazuma, na kojem će se raditi i koji će biti sasvim uobličen do početka sledeće runde dijaloga.

- Format upravo završene runde dijaloga bio je neodgovara­jući. Pored provociraj­ućeg sastava SNS-A, učestvoval­i su i oni koji su sateliti vlasti i nemaju svoje stavove nego prate samo ono što Vučić radi, kao i oni koji su formalno opozicija, ali su spremni da izađu na izbore bez obzira kakvi su uslovi. Oni samo prave gužvu i oduzimaju vreme. Na drugoj strani, ohrabrujuć­e je to što su evroparlam­entarci preuzeli na sebe obavezu da sačine predlog sporazuma na osnovu predloga opozicije

- rekao je Lutovac.

U planu je da sporazum bude potpisan 17. ili 18. septembra

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia