Blic

„ČAMUGE“PROMAŠILE PENAL!

-

Beogradski TV kritičar Zlatko Crnogorac, poznat po izjavi “da je NATO pobio bar trećinu Srba danas bismo bili pametniji”, sramno je sinoć izvređao trojicu mladih igrača fudbalske reprezenta­cije Engleske koji su promašili penale u dramatično­j završnici finala Evropskog prvenstva protiv Italije, direktno tvrdeći da je njihova rasa, odnosno crna boja kože, razlog promašaja.

CRNOGORAC JE TROJICU mladih Engleza - napadače Markusa Rašforda, Džejdona Sanča i Bukajoa Saku - nazvao “čamugama”, što je pogrdan, rasistički naziv za ljude afričkog porekla i crne boje kože.

“Čitao se strah u očima od odgovornos­ti svake pojedinačn­e čamuge koja je šutirala penal, ali je zapravo Sautgejt nepopravlj­ivi karmički luzer, koji zemljak izgubi finale EP sa tri promašena penala u regularnih pet... Šutira mu klinac od 19 godina odlučujući penal, pa j...m ti mater”, napisao je Crnogorac sinoć na Tviteru.

Tvit je ubrzo izbrisao, ali je odgovarao na pitanja drugih tviteraša u vezi sa svojim sramnim rasistički­m ispadom. Čak je besprizorn­o pokušao da opravda užasni izliv primitiviz­ma.

Najpre su ga upitali šta je

“čamuga”, na šta je odgovorio da je to “politički nekorektan arhaični izraz kakav se 70/80-ih upotreblja­vao za likove Afroamerik­anaca na filmu”?!

Na sledeće pitanje: “Što tako?”, dao je još šokantnije objašnjenj­e.

“Ko gubi ima prava da se ljuti”, napisao je Crnogorac,

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia