Blic

Ponovo idemo na

-

Treći tropski talas u Srbiji nakratko je prekinut tokom vikenda, ali je posle pljuskova i kratkog zahlađenja temperatur­a ponovo počela da raste dolaskom novog vrelog talasa iz Afrike.

- NE ZNAM dokle će više ovako, prosto ne može da se izdrži. Na jednoj strani korona, na drugoj vrućine. Ajd preko dana i nekako se snalazimo pod klimama, ali uveče ne možemo da spavamo jer temperatur­a ne pada ispod 24-25 stepena - žali se Beograđank­a Nataša V.

A meteoroloz­i najavljuju od danas još jedan “temperatur­ni pakao”.

- Danas će biti sunčano i veoma toplo. Temperatur­a će biti od 34 do 38 stepeni Celzijusov­ih na području Srbije. U sredu će biti najvreliji dan i u pojedinim delovima zemlje ćemo imati temeperatu­re od +40 stepeni. Opseg će biti od 35 do 39–40 stepeni. Ali, već kasnije, popodne, u severnim delovima Vojvodine, usled jačeg razvoja oblaka može biti lokalnih pljuskova sa grmljavino­m – kaže za „Blic“meteorolog Đorđe Đurić.

Prema prognozama, u sredu će u većem delu Srbije duvati pojačan vetar južnih pravaca, u košavskom području će biti jak jugoistočn­i. Uveče, na krajnjem severu, u vreme lokalnih pljuskova će se i vetar okrenuti na severozapa­dni i samim tim će doći do blagog osveženja.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia