Blic

NAŠLI TELO U KANJONU ĐETINJE

-

Posle duže potrage, telo Miluna Ivanovića iz Užica, strastveno­g ribolovca i ekološkog aktiviste pronađeno je juče u kanjonu reke Đetinje. Ivanović je u nedelju biciklom otišao u kanjon i sa sobom poneo ribolovačk­i štap, a poslednji put je viđen u Staparskoj banji, sedam kilometara uzvodno Đetinjom od Užica. Tokom dana njegov telefon bio je nedostupan, a bicikl kojim je otišao pronađen je na staroj železničko­j stanici u Staparima.

je kad su deca, na to se ne možete navići.

Svako ima neki svoj “sistem”.

- Trudim se da se što manje upoznajem sa temama rada, da ne vidim lica, da ne znam ko su. To su slike koje ostaju duboko urezane.

Ronilačka jedinica žandarmeri­je ne učestvuje u spasavanji­ma, a on sam je, priča, jednom učestvovao u takvoj akciji.

- Naša jedinica izlazi na teren tek kada neko nestane u vodi i ne mogu da ga pronađu, što daje veoma malu mogućnost da je osoba živa, jer već u trenutku kad nas angažuju neko vreme je pod vodom. Ja sam se jednom zatekao ispod Brankovog mosta kada je čovek pokušao da se ubije. On je skočio s mosta, a za njim je skočio policajac, obojica su počela da se dave i ja sam ih izvukao iz vode, ali to je bilo moguće jer sam se našao na licu mesta, kada se neko davi jako je kratko vreme za koje može da se reaguje - priča sagovornik.

U svakom trenutku u vodi je kada se pretražuje teren jedan ronilac, tek kada on izroni u vodu ulazi drugi. A oni na terenu, kaže, imaju samo jedni druge.

- Uvek je jedan ronilac u vodi, gore je njegov asistent, onaj ko ga usmerava, navodi, on ga i osigurava, čuva ga, od tog čoveka na površini tebi zavisi život. Kada on izađe, ulazi drugi, nikad nisu u vodi u isto vreme - zaključio je Ognjanović.

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia