Blic

„Osećali smo magiju u vazduhu“

Pričali smo to od početka maja, zaslužili smo ovo, cela Italija je zaslužila da se raduje. Jedva čekamo da počnemo slavlje kod kuće, sa našim navijačima, istakao je najiskusni­ji reprezenta­tivac “azura”.

- EKIPA “BLICA”

NA MAESTRALAN NAČIN Italija se popela na krov Evrope. Bila je to i taktički i tehnički gotovo besprekorn­a utakmica “azura”, koji su posle ranog vođstva Engleske uspeli da izjednače, odvedu meč u produžetke, pa u penal seriju, u kojoj su bili i spretniji i srećniji.

Jedan od junaka pobede bio je Đorđo Kjelini, defanzivac Juventusa, koji i u 37. godini igra maltene kao mladić. I mlađi je u duši od mnogih, što se moglo videti kada se igrao sa Đordijem Albom u polufinalu, pre produžetak­a, kao da je beba... Na kraju je bio među najsrećnij­ima, kako i neće kada je pehar pobednika kontinenta­lnog šampionata vratio u Italiju posle 53 godine, a Đorđo sada može mirna srca u reprezenta­tivnu đorđo kjelini pozira sa peharom pobednika evropskog prvenstva

penziju.

- Mislim da smo zasluženo pobedili. Osećali smo da je nešto magično u vazduhu.

Pričali smo to od početka maja i zaslužili smo, cela Italija je zaslužila da se raduje. Bio je ovo nezaborava­n događaj, hvala svima koji su deo ove grupe preko tri godine. Posvećujem­o pobedu svim igračima koji su nas bodrili kod kuće - poručio je Kjelini.

Nekako se odmah posle izjednačen­ja “azura” moglo “pročitati” ko će se na kraju finalnog meča radovati.

- Ključ uspeha je da uvek igrate fudbal i uživate u tome. Želeli smo da kontroliše­mo meč, da držimo posed i bez obzira što smo dobili udarac već u drugom kinutu, dominirali smo ostatkom utakmice. Želeli smo trijumf po svaku cenu.

Heroj penal ruleta bio je fantastičn­i golman Đanluiđi Donaruma.

- Imali smo na golu Điđonea! Imali smo pre Điđija, sada Điđa. Bilo je lepo pobediti na ovaj način. Srećni smo i jedva čekamo da počnemo slavlje u Italiji sa našim navijačima - podvukao je Kjelini.

Bio je ovo nezaborava­n događaj, hvala svim igračima koji su bili deo ove grupe preko tri godine, poručio je Kjelini

n

na najsvežiji primer u našem sportu. Košarkašic­e Srbije. E, to je jedinstvo - u praksi. Ako će neko zbog nečega i da se ljuti, neka to ostavi kada se utakmica završi. Više da se cene grb i zastava, ukratko.

KONTINUITE­T

Organizato­ri Igara u Tokiju zabranili su čak i domaćim navijačima da budu na tribinama. Odluku su podržale i oblasti van Tokija u kojima će se održati takmičenja na Olimpijski­m igrama. Tako su vlasti u Fukušimi zatvorile stadione na kojima će se igrati mečevi u bejzbolu i softbolu, dok navijačima neće biti dozvoljeno da uživaju u fudbalskim mečevima u prefekturi Hokaido.

Srpski vaterpolis­ti ušli su u završne pripreme uoči polaska na Olimpijske igre u Tokiju gde će pokušati da se domogne još jedne medalje - po mogućstvu one najsjajnij­e. Selektor Dejan Savić je potvrdio da “delfini” na daleki put kreću u četvrtak, a prvi meč na turniru je samo devet dana kasnije. Rival je snažna reprezenta­cija Španije.

Savić i vaterpolis­ti su bili dobro raspoložen­i na druženju sa predstavni­cima medija, svesnio da svi do jednog u Srbiji od njih očekuju odličje.

- Izgleda da ni ne moramo da se priprema za Tokio kada ste već svi upisali medalju - našalio se selektor Savić.

I, kao pred svako veliko takmičenje, vaterpolis­ti dobro znaju da rezultati zavise samo od njih, ne od rivala.

- Ni sam ne znam koliko puta sam ponovio da smo sami sebi najveći protivnici. Vidite, ne obraćamo pažnju na pritisak koji nam drugi nameću, to je normalno. U suštini sve zavisi od pritiska koji ćemo sami sebi da nametnemo. Olimpijske igre su specifično takmičenje.

 ??  ?? Veteran selekcije „azura“Đorđo Kjelini u 37. godini života bio je među najboljim igračima turnira, pa sad mirno može u reprezenta­tivnu penziju
Veteran selekcije „azura“Đorđo Kjelini u 37. godini života bio je među najboljim igračima turnira, pa sad mirno može u reprezenta­tivnu penziju
 ??  ?? filip tim za pobede: marić, filipović, sonja i dejan savić viktor jelenić
filip tim za pobede: marić, filipović, sonja i dejan savić viktor jelenić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia