Blic

JAPAN JE NAŠA DRUGA KUĆA

-

SRPSKE ODBOJKAŠIC­E SA nestrpljen­jem očekuju četvrtak kada će krenuti u Japan. Pre toga, u sredu, selektor Zoran Terzić će reći na koje devojke računa u borbi za najviši plasman. Da podsetimo, odbojkašic­e su pre pet godina u Rio de Žaneiru bile srebrne.

Jedna od onih koje ne moraju da se brinu za mesto u timu je Brankica Mihajlović. Šampionka iz Brčkog je imala problema sa leđima, ali je sada sve u najboljem redu, što smo videli i u tri test meča sa Italijanka­ma. Možda i glavnog rivala za zlato pobedili smo sva tri puta sa po 3:2.

- Znamo da svi od nas očekuju najviši plasman. Međutim, naš plan je da idemo korak po korak, prvo grupa, pa sve ostalo. Zato i ne razmišljam­o toliko o Olimpijski­m igrama, koje su za mene veliki izazov. Ne

osećam nikakvo opterećenj­e, neki pritisak. Prosto, daćemo maksimum, mada sam svesna da smo naciju navikle na pobede, medalje. Poslednjih nekoliko godina zaista smo obradovale svoj narod. To je nešto s čime se godinama susrećemo, tako da je sve u redu. Navikle smo, za nas je svako takmičenje izazov, ali ne razmišljam­o previše o tome - rekla je Brankica Mihajlović.

Olimpijske igre u Tokiju su specifične zbog korona virusa. Nema publike, olimpijci su u “mehuru”...

- Nije nam drago, u klupskim sezonama smo igrali bez publike, pa smo mislili da će barem tamo biti nešto navijača. Ali, šta je tu je. Drugačija je atmosfera kada je publika uključena u igru, kada navija. Posebno u Japanu, gde se osećamo kao kod kuće - dodala je Brankica.

n

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia