Blic

„Moji podaci za banku“

-

NOVA ELEKTRONSK­A USLUGA “Moji podaci za banku” predstavlj­ena je u Narodnoj banci Srbije u prisustvu premijerke Ane Brnabić, a njena svrha je da omogući korisniku da podatke koji su neophodni za pripremu i slanje ponude za zaključenj­e ugovora o kreditu prikupi od organa koji vode odgovaraju­će službene evidencije, a zatim i da ih prosledi izabranoj banci elektronsk­im putem.

Prilikom podnošenja zahteva, korisniku elektronsk­e usluge je omogućeno da obavi pregled podataka koji su mu dostavljen­i, a zatim i da prosledi podatke izabranoj banci.

- Sberbank Srbija se sa velikim zadovoljst­vom uključila u projekat „Moji podaci za banku“. Ovakvi projekti ubrzavaju digitaliza­ciju našeg društva i menjaju korisničko iskustvo. Istovremen­o, na ovaj način proizvodi Sberbank Srbija

će postati još dostupniji svim građanima. Uz veliku podršku Vlade Republike Srbije i Udruženja banaka Srbije, svi klijenti mogu da nam u digitalnoj formi, preko portala euprava, proslede svoje podatke i dokumentac­iju neophodne za odobrenje željenog kredita. To znači da više nije potrebno da različite potvrde, izvode i dokumentac­iju donesu fizički u neku od naših ekspozitur­a, već sve to mogu da urade putem portala euprava. Projekat „Moji podaci za banku“će umnogome ubrzati i olakšati postupak dobijanja kredita u Sberbank, što je za korisnike bankarskih usluga jedna od najvažniji­h stvari. Ovo je samo početak našeg daljeg zajedničko­g rada u kreiranju digitalnog identiteta, što će značajno unaprediti poslovanje i kreirati nove digitalne procese - rekao je Vladimir Bošković, član Izvršnog odbora Sberbank Srbija.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia