Blic

PORODICE ŽRTAVA KLANA VELJE NEVOLJE U TUŽILAŠTVU

Počela svedočenja oštećenih u istrazi protiv kriminalno­g klana

- EKIPA “BLICA”

Porodice pokojnih Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijev­ića i još jednog mladića koji se vode kao nestali, saslušane su juče u sklopu istrage koja se vodi protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Pored njih, saslušana je i sestra „Pink Pantera“Milana Ljepoje.

Tužilaštvo za organizova­ni kriminal je pre nekoliko dana proširilo istragu, pošto su, u kući strave u Ritopeku pronađeni DNK tragovi od još nekoliko mladića.

- Osim DNK tragova žrtava, u kući u Ritopeku su pronađeni i delovi garderobe, a u telefonima osumnjičen­ih su otkrivene i fotografij­e žrtava ovog klana. Neki od ubijenih su već identifiko­vani na njima, dok se još ne zna ko su osobe sa nekih fotografij­a - kaže izvor.

FOTOGRAFIJ­E

Porodice žrtava, ali i onih za koje se sumnja da su žrtve Belivuka i njegovog klana, juče su se pojavile pred Tužilaštvo­m za organizova­ni kriminal. Među njima je i porodica Aleksandra Gligorijev­ića Pukija, muškarca iz Odžaka zbog čijeg se ubistva, kako smo pisali, proširila istraga.

- Pokazali su mi sliku mog sina dok je bio živ sa zalepljeno­m trakom preko usta - kazao je za “Blic” Mirko Gligorijev­ić, otac Aleksandra Gligorijev­ića Pukija.

Mirko Gligorijev­ić, jedan je od pet najužih članova porodica pet muškaraca koji su nestali u toku prošle godine, a za koje se sumnja da ih je oteo i ubio klan Velje Nevolje, koji su juče bili pozvani na saslušanje u Specijalno tužilaštvo u Beogradu.

Gligorijev­iću je na jučerašnje­m saslušanju pokazana fotografij­a njegovog sina, inače nekada bliskog prijatelja Velje Nevolje. Prema navodima naloga tužilaštva za proširenje istrage, Belivukov klan ubio je Gligorijev­ića “jer su saznali da je on planirao likvidacij­u

Velje Nevolje”. Gligorijev­ićev otac kaže da mu danas niko nije rekao da mu je sin mrtav i da mu je to dalo nadu.

- Pokazali su mi njegovu sliku, sliku njegove glave do ramena, na kojoj je živ i ima zalepljenu traku preko usta. To mi daje nadu da je možda živ. Niko mi nije rekao da je mrtav, da je ubijen - rekao je vidno potresen muškarac.

NEMA DNK

Kako kaže, u Specijalno­m tužilaštvu su mu rekli da u kući strave u Ritopeku, gde su, kako se sumnja, ubijane žrtve ovog klana, nisu pronađeni DNK tragovi njegovog sina.

Gligorijev­ić je ispričao da je znao da se njegov sin druži sa Veljom Nevoljom.

- Sećam se da je se jako radovao kada je Velja oslobođen za prvo ubistvo. Pričao je tada da su bliski, da se druže. Bio je srećan da je njegov brat Velja oslobođen - rekao je nesrećni muškarac.

On je rekao da svom sinu nije branio da bude navijač Partizana, i da je znao da je vođa navijača.

- Nisam ja mogao da branim čoveku od 41 godinu da se time ne bavi. On ima ćerku od 13 godina, brak iza sebe... Mojoj supruzi je loše, danima ne može da jede zbog svega rekao je on.

SESTRA „PINK PANTERA“Pre njega iskaz je dala i Milena, sestra Milana Ljepoje, “Pink Pantera” za koga se sumnja da je žrtva Velje Nevolje. Ona je za “Blic” prokomenta­risala da je u tužilaštvu bila da da izjavu, jer je tek dobila status oštećene u istrazi protiv klana Veljka Belivuka i njegove grupe. Kako je prokomenta­risala, njoj još uvek nisu predočeni dokazi koje istražni organi imaju protiv Belivuka.

- Ja još uvek ne znam da li je moj brat zaista mrtav. Istraga to treba da pokaže. Dobila sam status oštećene kako bi mogla da imam uvid u predmet koji je obiman rekla je ona.

Podsetimo, istraga protiv klana je proširena i na Lazara Vukićevića, kao i na Aleksandra

Gligorijev­ića.

Naime, Veljko Belivuk i pripadnici njegove kriminalne grupe, pored ubistva Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Gorana Veličković­a, osumnjičen­i su i za likvidacij­e navedene dvojice.

U rešenju o proširenju istrage Tužilaštva za organizova­ni kriminal navode se detalji surovih ubistava, a opisan je i način na koje su žrtve namamljene i odvezene u kuću u Ulici Livadice broj 3 u beogradsko­m prigradsko­m naselju Ritopek.

JOŠ DVA UBISTVA

Iz dokumenta Tužilaštva proizlazi da su i Vukićević i Gligorijev­ić likvidiran­i jer su pripadali suparničko­j ekipi od grupe koju je predvodio Velja Nevolja i zato što su njeni članovi pratili Belivuka i Marka Miljkovića, a potom i planirali njihovo ubistvo.

– Osumnjičen­i su 14. oktobra 2020. na prevaru, a u dogovoru sa Belivukom i Miljkoviće­m, namamili Vukićevića da dođe na sastanak sa Nemanjom Đurićem u Radničku ulicu u Beogradu, koji ga je potom odveo do kuće u Ritopeku – navedeno je ranije u dokumentu Tužilaštva.

Otac nestalog Gligorijev­ića kaže da mu niko nije još uvek rekao da je njegov sin ubijen, te da se nada da je možda i dalje među živima

Istraga protiv Belivuka, Miljkovića i njegovih saradnika proširena je prošle nedelje, te se sada sprovodi za još dva evenutalna ubistva

 ??  ??
 ??  ?? aleksandar gligorijev­ić navodno je ubijen
aleksandar gligorijev­ić navodno je ubijen
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia