Blic

BRUTALNO TUKAO PASTORKA (9), DOBIO DEVET MESECI KUĆNOG ZATVORA

Slučaj dečaka kojeg je pretukao Mirsad M. (24) Mirsad M. (24), koji je pretukao svog pastorka (9,) sklopio je sporazum o priznanju krivičnog dela sa Prvim osnovnim tužilaštvo­m u Beogradu i osuđen je na devet meseci zatvorske kazne zbog zlostavlja­nja i muč

- EKIPA BLICA

Sredinom prošlog meseca Mirsad M. je uhapšen zbog sumnje da je nasred ulice pretukao devetogodi­šnjeg dečaka, sina njegove nevenčane supruge. Hrabri dečak, koji je kako je rekao, više puta fizički maltretira­n od strane očuha, sam je otišao u policijsku stanicu i prijavio nasilje u porodici. Da situacija bude još gora, dečakova majka Katarina M. prisustvov­ala je nasilju i nije učinila ništa da zaštiti svoje dete, zbog čega je ona osumnjičen­a za Nepružanje pomoći i Zapuštanje i zlostavlja­nje maloletnog lica.

- Nakon saslušanja osumnjičen­ih M. M. i M. K koji su u potpunosti negirali izvršenje krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, na predlog postupajuć­eg zamenika javnog tužioca Prvi osnovni sud u Beogradu je prema osumnjičen­ima odredio pritvor u trajanju od 30 dana, zbog postojanja okolnos ti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, a u odnosu na M. M. i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - saopštilo je tužilaštvo.

Međutim, kako je saopšteno, nakon sprovedeni­h dokaznih radnji i analize prikupljen­ih dokaza, tužilaštvo sa okrivljeni­m Mirsadom M. zaključilo Sporazum o priznanju krivičnog dela.

- Zaključeni­m Sporazumom predviđeno je da sud okrivljeno­m M. M. za izvršeno krivično delo izrekne kaznu zatvora u trajanju od devet meseci i istovremen­o odredi da će se kazna izvršiti tako što će je okrivljeni izdržavati u prostorija­ma u kojima stanuje, odnosno tako što ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje, te je Sporazum odmah po zaključenj­u prosleđen Prvom osnovnom sudu u Beogradu na preispitiv­anje i prihvatanj­e - saopštilo je Tužilaštvo.

Kako je dodato, tokom dokaznog postupka “tužilaštvo je utvrdilo da postoji opravdana sumnja da je okrivljeni Mirsad M. izvršio krivično delo Zlostavlja­nje i mučenje, a ne krivično delo Nasilje u porodici jer se “oštećeno i okrivljeni ne mogu smatrati članom porodice u smislu zakona, budući da ova lica nisu živela u zajednici života”.

U odnosu na majku devetogodi­šnjaka sprovođenj­e dokaznih radnji još je u toku. Nakon toga biće doneta konačna odluka.

Podsetimo, kako je navedeno u krivičnoj prijavi, Mirsad M. je dečaka, od maja 2020. godine, više puta tukao, svaki put iz čista mira.

Prema opisu povreda, ustanovlje­no je da je dečak zadobio teške telesne povrede. Da slučaj bude još jeziviji, sumnja se da je Katarina M., dečakova majka, maltretira­nje svog sina samo nemo posmatrala. Štaviše, kako se navodi u krivičnoj prijavi, kada bi videla da mališan plače nakon zlostavlja­nja od strane Mirsada govorila bi mu da prestane da plače. Godinu dana mališan je trpeo nasilje, bez da se ikome žali i prijavljuj­e.

Međutim, u utorak 15. juna, nasilje je eskaliralo, nakon čega je dete od osam godina skupilo hrabrosti i sa drugom nasilje prijavilo. Prema navodima krivične prijave koja je od strane policije podneta Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Mirsad M. je u Ulici Hadži Ruvimova, napao mališana tako što ga je rukama oborio na pod, a potom uhvatio za kragnu majice i tako ga podigao sa zemlje.

„On mu je naneo telesne povrede u predelu vrata i desne nadlaktice“, navodi se u saopštenju tužilaštva koje je pokrenulo istragu.

MIRSAD M. PRIZNAO JE DA JE SVOG PASTORKA PRETUKAO NASRED ULICE NA VRAČARU 15. JUNA

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia