Blic

Petorica Italijana, ali nema mesta za Kjelinija

Gotovo polovina mesta u idealnoj ekipi šampionata zasluženo su dobili „azuri“, međutim bode oči što nema iskusnog centarhalf­a, kog je u glasanju pobedio Hari Megvajer. Englezi imaju trojicu, Danci, Belgijanci i Španci samo po jednog igrača.

- A. Pijevac

NEKOME SE SVIĐA kako igra Ronaldo, drugi su za Kejna, a treći bi Lukakua u svom timu. Međutim, mesta u prvoj postavi ima samo za 11 najboljih. I, to ne u običnoj postavi, nego sa nedavno završenog Evropskog prvenstva koje je održano u 11 država.

UEFA je odredila komisiju od 16 bivših i sadašnjih trenera koji su izabrali 11 fudbalera za tim kontinenta­lnog šampionata. I, kao što se očekivalo, najviše je Italijana - čak petorica!

Englezi ih prate sa trojicom igrača, dok po jednog u idealnom sastavu imaju Belgijanci, Danci i Španci. Znači, nema Portugalac­a, Holanđana, Hrvata, Nemaca, Francuza...

Pa, i ne mora da ih bude jer su pokazali malo, za razliku od ovih 11 fudbalera.

Krenimo redom, od formacije 4-3-3. Đanluiđi Donaruma je najbolji golman i o tome nema šta da se polemiše. Novi čuvar Pari Sen Žermena je odbranama „azurima“doneo bar 50 odsto trofeja. Mnogima bode oči što je komisija odlučila da u tandemu centarhalf­ova zajedno sa Leonardom Bonučijem ne bude Đorđo Kjelini, nego Hari Megvajer. Englez je bio dobar, ali da li je bio bolji od Kjelinija... procenite sami.

Levo se u idealnom timu nalazi još jedan Italijan i još jedan Leonardo, Spinacola, dok po desnoj strani igra Kajl Voker.

Trojica na sredini su Danac Pjer Emil Hojberg koji je oduševio sve, Žoržinjo (Italija) i mladi Španac Pedri, pred kojim je neverovatn­a karijera jer ima samo 18 godina.

Što se napada tiče, šampiona predstavlj­a Federiko Kijeza, pored koga su čast da budu u timu Evropskog prvenstva dobili i Belgijanac Romelu Lukaku i Englez Rahim Sterling.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia