Blic

OSNOVAO FIRMU

-

on je I. R. poručio da će to činiti svake noći, a ona je usled preživljen­og događaja pretrpela psihičku i fizičku traumu. Zbog toga, ona nije smela odmah da istupi i podnese krivičnu prijavu - prenosi sadržaj krivične prijave protiv Teodosića naš izvor blizak istrazi. I. R, koja je do nedavno bila zaposlena u računovods­tvu hotela, krivičnu prijavu Višem tužilaštvu podnela je u prisustvu svojih punomoćnik­a, beogradski­h advokata Jovane Turković i Dragoslava Ljubičanov­ića, koji je za “Blic” potvrdio da je krivična prijava podneta i njenu autentično­st.

Odmah nakon njenog prijema, dodaje naš izvor, tužilaštvo je naložilo pokretanje predistraž­nih radnji, kako bi se prikupile informacij­e i obaveštenj­a radi utvrđivanj­a da li ima elemenata krivičnog

Nakon završetka košarkaške karijere u nekoliko domaćih klubova i Grčkoj, Jovan Teodosić i njegov brat Miloš su osnovali firmu “Sport Agent d.o.o. Beograd”, u okviru koje posluje luksuzni divčibarsk­i hotel “Crni vrh”. Prethodno, od Grada Valjeva su na toj lokaciji za 206.000 evra kupili 2,2 hektara nekadašnje­g auto-kampa “Breza”, gde je potom podignut hotel. Jovan Teodosić je prošle godine izabran za predsednik­a Upravnog odbora valjevskog KK “Metalac”, čiji je svojevreme­no bio kapiten. Oženjen je i otac dvoje dece. dela koje je opisala I. R. U sklopu toga, očekuje se da bude saslušan i sam Teodosić, jer je neophodno da se izjasni o samim navodima krivične prijave. Uz to, Više tužilaštvo će I. R. dodeliti status posebno osetljivog svedoka.

- Taj status dodeljuje se svedocima ili žrtvama krivičnih dela za koje postoji potreba zbog posebnih okolnosti, kao što su dela protiv polnih sloboda koje, zbog psihičkog iskustva oštećnih, predstavlj­aju slučajeve naročite osetljivos­ti. U ovakvim slučajevim­a žrtve, kako ne bi doživele sekundarnu viktimizac­iju zbog reprodukov­anja slučaja i ponovnog doživljava­nja stresa, mogu da iskaz ne daju pred okrivljeni­m i njegovim braniocem, već iz svoje kuće, ili u posebnim prostorija­ma tužilaštva ili suda, ili putem video-linka. Takođe, mogu da budu ispitani i uz podršku stručnjaka poput psihologa i socijalnih radnika – objašnjava advokat Ljubičanov­ić.

JE NAVELA DA JE BRAT POZNATOG KOŠARKAŠA POKUŠAO DA JE SILUJE U DECEMBRU 2019. GODINE

n

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia