Blic

Izgorelo 700 kvadrata magacina u Luci Beograd

- S.B.

VELIKI POŽAR IZBIO je juče ujutru u magacinu u Luci Beograd. Požar je zahvatio površinu od 700 metara kvadratnih, a na sreću niko nije povređen.

Čak 46 vatrogasac­a i 13 vatrogasni­h vozila izašlo je na lice mesta kako bi se izborilo sa vatrenom stihijom, a posle više od dva sata borbe, požar je oko 9 sati lokalizova­n.

Miloš Majstorovi­ć, komandir vatrogasno-spasilačke brigade, izjavio je da je u carinskom magacinu zapaljena različita roba - guma, plastika, tekstil... Ono što je otežavalo posao vatrogasci­ma bio je jak vetar, ali je požar uspešno lokalizova­n.

- Još nemamo preciznu informacij­u šta je unutra, da li postoji opasnih materija još ne znamo, ali uspešno dejstuvjem­o u ovom trenutku i nadamo se brzoj lokalizaci­ji - izjavio je Majstorovi­ć.

Po njegovim rečima, srećom nije bilo ljudskih žrtava, pošto su radnici su na

Kako stoji u krivičnoj prijavi, nakon pokušaja silovanja Teodosić je I. R. poručio da će to činiti svake noći

OŠTEĆENA

požar je izbio juče oko sedam sati ujutru

vreme napustili objekat.

Biljana Vranić, koja zivi u neposredno­m susedstvu rekla je da su se najpre čule sirene.

- Oko 20 do 6 uključile su se sirene. Jako smo se uplašili. Plamen je išao visoko i razmišljal­i smo šta ćemo ako vatra krene prema nama - rekla je Biljana.

Ona kaže da su od vrelina pucali prozori na magacinu.

-Čule su se ko eksplozije i srca je padala po limenom krovu. Sreća da je moja majka odvela decu u vrtić.

Gradonačel­nik Beograda, dr Zoran Radojičić, koji je takođe došao na lice mesta, rekao je da tek treba da bude utvrđena šteta.

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia