Blic

Direktor policije svedočio o automobilu koji je vraćen Belivukovo­m klanu

- B.B. n

Saslušanje­m direktora policije Vladimira Rebića izveden je poslednji dokaz odbrane u slučaju koji se vodi protiv Gorana Papića, bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizova­nog kriminala. Ovim ispitivanj­em ujedno je i okončana istraga, te se u narednim danima očekuje odluka tužilaštva o podizanju optužnog akta.

ISPITIVANJ­E REBIĆA OBAVLJENO je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i trajalo je čak dva i po sata. Rebića je tužilaštvo ispitalo kao svedoka kojeg je predložila Papićeva odbrana, a direktor policije jeu u tužilaštvo ušao i iz njega izašao na sporedni ulaz, kroz garažu Palate pravde, tako da novinari koji su ga čekali ispred nisu mogli da ga snime.

Svedočenje u istrazi je zatvoreno za javnost, a kako “Blic” nezvanično saznaje, Rebić je kazao da “Papić nije imao nikakav bitan uticaj”.

Branilac Gorana Papića advokat Branislav Tapušković rekao je novinarima da je nakon svedočenja Rebića utvrđeno da njegov branjenik nije izvršio delo za koje se tereti, odnosno da nije urgirao da se vrati privremeno zaplenjeno blindirano vozilo kriminalcu Marku Miljkoviću u aprilu 2020. godine.

- Nakon iskaza Rebića jasno je da Papić nije mogao da naredi vraćanje vozila. To su uradili (sada bivši načelnik Uprave kriminalis­tičke policije) Milenko Munižaba i (načelink II odeljenja UPK

Rebić je juče saslušan po predlogu odbrane osumnjičen­og Papića

Beograd) Zoran Kovačević - precizirao Tapušković u izjavi za medije ispred Palate pravde.

Saslušanje Rebića poslednje je u nizu saslušanja u Tužilaštvu povodom istrage koja se vodi protiv Papića u slučaju krivičnog dela trgovina uticajem, jer je kako sumnja, u aprilu 2020. godine, mimo procedura, urgirao da se Marku Miljkoviću, sada osumnjičen­om za organizova­nje kriminalne grupe, odmah vrati privremeno zaplenjeni blindirani automobil.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću.

Krajem aprila u istrazi protiv Papića svedočio je i bivši ministar unutrašnji­h poslova Nebojša Stefanović.

Papić je na saslušanju kod tužioca negirao izvršenje krivičnog dela.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u martu je hapšenjem Papića započelo sprovođenj­e dokaznih radnji u skraćenom postupku koji se vodi protiv Papića za krivično delo trgovina uticajem, za koje je zakonom zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Papiću je ukinut pritvor 29. aprila i sada se brani sa slobode.

MUP je ranije saopštio da se Papić sumnjiči da je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioc­a u SBPOK-U, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao je od tadašnjeg rukovodioc­a Policijske uprave za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto.

Istog dana vozilo je vraćeno Miljkoviću, koji je, inače, zajedno sa Veljkom Belivukom pod istragom kao organizato­r kriminalne grupe koja se sumniči za pet ubistava, preprodaju droge, držanje i nošenje oružja, otmice...

 ??  ?? goran papić osumnjičen je za zloupotreb­u službenog položaja
goran papić osumnjičen je za zloupotreb­u službenog položaja
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia