Blic

STRELCI SPREMNI DA „UPUCAJU“MEDALJU

- VELJKO IVANOVIĆ

Srećni smo što počinjemo prvenstvo, napravili smo dobar rezultat i u zemlji i Evropi. Drago mi je da se posle godinu dana otvaraju tribine za sve naše navijače, poručuje trener crveno - belih.

Dočekasmo i to posle mesec dana uživanja u majstorija­ma na Evropskom prventvu, pogled zaljubljen­ika u fudbal seli se u naše dvorište. Počinje Superliga. Sa četiri ekipe manje (u odnosu da prošlu sezonu. Smanjenjem broja klubova u srpskom šampionatu, želi se doći do većeg kvaliteta, uz navijače na tribinama - konačno.

U takvoj klimi ciljeve ne menja Crvena zvezda. Oni su, naravno, najviši. Državni prvak na premijeri dočekuje Vojvodinu, ekipu koju sa klupe vodi bivši prvotimac Zvezde i trener njenih omladinaca Slavoljub Đorđević. Svi, ama baš svi, uželeli su se fudbala pred publikom. Miriše na pravi derbi već na startu prvenstva.

- Srećni smo što počinjemo prvenstvo, napravili smo dobar rezultat i u zemlji i Evropi. Nikad neću prestati da ponavljam, počinjemo od nule, ono što smo uradili prošle sezone može samo da nam bude primer. Svi igrači su odradili paklene pripreme, žao mi je samo što još nismo imali jače utakmice, jer je bilo nekih otkaza. Ali ispunili smo sve što smo zamislili.

Drago mi je da se posle godinu dana otvaraju tribine za sve naše navijače. Prvih 15 minuta u Gracu smo se svi zbunili zbog te atmosfere - kaže trener crveno - belih Dejan Stanković.

Po kuloarima se prenose priče da će se na “Marakanu” večeras sjatiti bar 20.000 “delija”.

- Voleo bih da dođe maksimalan broj navijača koji može da uđe i da daju jak aplauz našim momcima, jer su to zaslužili. Prva utakmica i odmah derbi kola protiv ekipe koja je promenila dosta. Doći će hrabro u Beograd, poznavajuć­i Slavoljuba Đorđevića kao trenera, koji je napravio veliki posao sa Radnikom, ozbiljan fajter, koji prenosi to i na

jačanja, poput Dragovića, Krstičića, Dionija, motiva ne manjka.

- Ono što smo uradili prošle godine se arhivira, to nam služi kao primer, ali svaka nova sezona, teren je jedino merilo. krećemo od nule, radili smo da bismo bili brži i bolji i organizova­niji. Ima novih momaka, radili smo da što brže mogu da se adaptiraju na novi stil igre na prihvatanj­u obaveza. Radili smo na tome da budemo bolji, opet je teren jedino merilo, ja ne bežim od toga. Dragović je odlično, imao je sedam - osam dana posle Eura, potrebno je još malkice vremena da se uklopi, tu je i Dioni koji je kasnije došao, ali će igrati protiv Vojvodine, to je napadač u kojeg verujemo, probaćemo što pre da ga osposobimo za ono što nas očekuje. Nadovezaću se i na Krstičića, koji se brzo adaptirao, što se tiče fizičke pripreme on je na zavidnom nivou, to se nikad nije ni dovodilo u pitanje - podvukao je Stanković.

n

 ??  ?? detalj sa prethodnog meča crvene zvezde i vojvodine
detalj sa prethodnog meča crvene zvezde i vojvodine
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia