Blic

STANOJEVIĆ: TEŠKA VREMENA ZA PARTIZAN

-

Fudbaleri Partizana u 1. kolu nove sezone Superlige Srbije sutra od 21 sat gostuju Proleteru u Novom Sadu. Crno-beli već četiri godine nisu bili šampioni države, a trener Partizana Aleksandar Stanojević dao je provokativ­nu izjavu pred start nove sezone.

Stanojević je “bocnuo” večitog rivala Crvenu zvezdu. On kaže da njegov tim veoma teško može da osvoji titulu, jer mora da pobedi sve utakmice za tako nešto.

- U Srbiji ne smete nikada da pogrešite, ovo je jedinstven­o prvenstvo u svetu gde morate da pobedite sve utakmice da biste osvojili titulu, ne smete jednu da izgubite. Ne tražim alibi, ali teško je boriti se sa ekipom koja za četiri godine izgubi četiri utakmice. Nijedna liga na svetu nema tu situaciju, da ima ekipu koja četiri godine pobeđuje u kontinuite­tu - rekao je Stanojević i dodao:

- Mi smo prošle sezone osvojili toliko bodova što je nekad bilo dovoljno za titulu ili bar da budemo konkurentn­i, a jednostavn­o sa tim niste konkurentn­i. Mi znamo, svaka utakmica nam je sada takva kakva jeste, moramo da pobedimo da bismo bili konkurentn­i. Videćemo, sačekaćemo da krene, ali moramo da pobeđujemo! Nova sezona donosi neka nova pravila, ali i povratak navijača na stadione.

- Verujemo da će već u Novom Sadu biti veći broj naših navijača. I zato što ovo gostovanje dolazi pred jednu evropsku utakmicu, a pogotovu u ovim vremenima... Teškim za Partizan, ipak nemamo mi taj status kao što ima naš najveći protivnik dodaje trener Partizana.

Najveća promena u odnosu na dosadašnja prvenstva je uvođenje VAR tehnologij­e.

- Ako imate čistu nameru vama VAR i ne treba. On pomaže u nekim situacijam­a. Ali ako nemate, može i da vam odmogne. Sve je do ljudi. Ipak su ljudi ti koji kontrolišu sve te situacije. Ali nadam se da će i ako bude nekih neodumica liga biti u nekom korektnije­m stanju. Dešavaju se greške. Ono otkad sam se ja vratio, nismo imali nekih problema sa sudijskim odlukama. Nadam se da neće ni sada biti drastičnih situacija istakao je Stanojević.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia