Blic

„DECA SU NAJVAŽNIJA, RADUJEM SE KAMPU“

- MARICA JOVANOVIĆ

Mihajlović je prepoznao talenat Đanluiđija Donarume, bez koga ne bismo osvojili kontinenta­lni šampionat, rekao je jedan od najboljih igrača svih vremena.

Italijani su na nedavno završenom Evropskom prvenstvu pokazali da ponovo igraju najbolji fudbal na kontinentu. Neki novi “azuri” podsetili su nas na veliku generaciju koju je predvodio Alesandro del Pjero. Legendarni fudbaler je juče boravio u Beogradu kao promoter “Italijansk­og fudbalskog kampa za decu u Srbiji”.

- Srećan sam što sam u Srbiji nakon što sam upoznao i igrao protiv mnogo igrača iz vaše zemlje i upoznao brojne legende vašeg sporta uključujuć­i Novaka Đokovića - rekao je Del Pjero.

On je istakao da je rođen u Koveljanu, na samo nekoliko kilometara od granice nekadašnje SFRJ, i otkrio da su mu idoli u detinjstvu bili Mišel Platini, Dijego Maradona i Ziko, te da je zbog njih nosio broj 10.

Del Pjero je rekao i da je Siniša Mihajlović kao veliko ime fudbala, naravno, znao da prepozna talenat Đanluiđija Donarume i izuzetno je doprineo da Italija postane prvak Evrope. Mihajlović je od 2015. do 2016. bio trener Milana i tada je 16-godišnjem Donarumi omogućio da debituje.

- Nije kao da treba da otkrijem Sinišin kvalitet kao trenera, znate da mu odlično ide već duže. Ko je igrao fudbal na određenom nivou, kao on, očito prepoznaje brzo talenat kad ga vidi, tako da je tada lako prepoznao Donarumu - dodao je Del Pjero.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izrazio je veliko zadovoljst­vo što je veliko ime

Del Pjero je raširenih ruku pruihvatio da bude promoter fudbalskog kampa za decu, koji će se u organizaci­ji Banke Inteze održati na stadionu Voždovca od 23. do 28. avgusta.

- Posebno sam srećan što zajedno pružamo podršku deci, imam troje dece i znam da su deca najvažnija. Ovaj kamp je dokaz da je timska igra najvažnija. Samo timski se dolazi

svetskog sporta poput Del Pjera u Beogradu.

- Imamo priliku da učimo i družimo se sa jednim od najboljih u istoriji, kao do pobede i vrhunskih rezultata, što smo videli i sada kada je Italija osvojila titulu prvaka Evrope na Vembliju - rekao je Del Pjero. Na promociji kampa prisustvov­ao je i italijansk­i ambasador Karlo Lokašo, koji je rekao da se nada kako će iz ove akcije stasati budući asovi i zaigrati u italijansk­om fudbalu. Ovo je šesti takav kamp, igraće deca uzrasta od 7 do 14 godina.

i da decu u Srbiji uče neki od najboljih stručnjaka izjavio je Udovičić.

Ministar je čestitao Italijanim­a na tituli u fudbalu,

ali i podsetio da je skor sa Srbijom 1:1, nakon pobede “azura” u košarci i trijumfa Đokovića protiv Beretinija na Vimbldonu.

n

 ??  ?? alesandro del pjero i draginja đurić, predsednic­a io Banke inteze
alesandro del pjero i draginja đurić, predsednic­a io Banke inteze
 ??  ?? mihajlović je na gol stavio donarumu kada je imao 16 godina
mihajlović je na gol stavio donarumu kada je imao 16 godina
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia