Blic

ZNATE DA VAS NIKADA NEĆEMO RAZOČARATI

Izabranice selektora Zorana Terzića će se vredno pripremati u mestu Hofu, pre nego što se kasnije presele u Olimpijsko selo u Tokiju.

- EKIPA “BLICA”

Da se mi pitamo, u Tokiju bi već sada trebalo da intoniraju himnu “Bože pravde” za srpske odbojkašic­e. Evropske i svetske šampionke su veliki favorit za trijumf na Olimpijski­m igrama i trebalo bi da se dogodi pravo čudo pa da ih neko zaustavi na putu do trona.

Međutim, to smo mi, navijači. Kad nešto toliko želimo, zaboravimo da će na turniru biti još dosta dobrih odbojkaški­h nacija. Ali, to dobro znaju izabranice selektora Zorana Terzića koje su juče otputovale u zemlju izlazećeg sunca. Kao što je i najavljeno, one će se

pripremiti u mestu Hofu, pre nego što se presele u Olimpijsko selo, 22. jula. Tri dana kasnije, odigraće i prvi meč na turniru - protivnik je Dominikans­ka Republika.

- Možemo da obećamo jednu stvar, a to je da ćemo dati sve od sebe na terenu, da sigurno nećemo razočarati. Shvatamo da imamo obavezu i pritisak jer idemo tamo kao evropski i svetski šampioni, ali potrudićem­o se da ostavimo taj pritisak sa strane, da uživamo u onome šta radimo i da ćemo se zajedno veseliti - rekla je iskusna Milena Rašić pred polazak iz Beograda.

Kapiten Maja Ognjenović kaže da se nada uspehu, ali i da je još rano da se priča o medaljama.

- Nadam se da ćemo iz dana u dan igrati sve bolje. Navikle smo da igramo pred punim tribinama i nedostajać­e publika. Verujem da ipak to ne bi trebalo da utiče na našu igru. To što smo na svetskom i evropskom tronu predstavlj­a obavezu, ali treba je pozitivna i nadam se da ćemo to pregrmeti - smatra Maja Ognjenović.

Tijana Bošković nije mogla da sakrije sreću i uzbuđenje zbog odlaska u Japan.

- Srećna sam i uzbuđena. Veliko je zadovoljst­vo ponovo biti deo olimpijsko­g tima Srbije. Znamo da nas očekuje težak turnir i naši protivnici imaju jako velike ambicije i svaka utakmica će biti važna. Verujem u naš kvalitet i sve što smo radile prethodnih godina, kao i da ćemo ostaviti pozitivan utisak - poručila je Bošković.

Brankica Mihajlović priznaje da je nestrpljiv­a da zaigra.

- Uvek je lepo ići u Japan, pogotovo u grad Hofu za koji nas vežu lepe uspomene i emocije. Igranje za reprezenta­ciju je uvek čast i želimo da na ovim Olimpijski­m igrama napravimo najbolji rezultat do sada - podvukla je Brankica.

Srpske odbojkašic­e će igrati u grupi sa Japanom, Brazilom, Korejom, Kenijom i Dominikans­kom Republikom, koja će biti prvi protivnik.

- Druga grupa je jača. Uvek sam bio pristalica toga da igramo u jačoj grupi jer je kasnije malo lakše kada krenu ukrštanja. Ovog puta je tako. Prvo igramo protiv Dominikans­ke Republike, istorija se ponavlja. I Svetsko prvenstvo smo krenuli protiv istog rivala. Daj Bože i da se završi tako. Uvodni meč je uvek najteži, bez obzira na kvalitet rivala - sumirao je selektor Terzić.

Prvo igramo protiv Dominikans­ke Republike, istorija se ponavlja. I SP smo krenuli sa istim rivalom. Daj bože i da se završi tako, kaže Terzić

 ??  ?? kapiten ognjenović, selektor terzić i mihajlović pred polazak u japan
kapiten ognjenović, selektor terzić i mihajlović pred polazak u japan
 ??  ?? ovako je bilo pre pet godina u riju, kada je osvojeno srebro
ovako je bilo pre pet godina u riju, kada je osvojeno srebro
 ??  ?? tijana bošković je srećna što će biti deo igara
tijana bošković je srećna što će biti deo igara
 ??  ?? milena rašić veruje da će kvalitet da presudi
milena rašić veruje da će kvalitet da presudi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia