Blic

DŽUDO Pred spavanje zamišljam Olimpijske igre

Nisam svesna šta mi se desilo jer tek sada prelazim iz juniorskog u seniorski staž što mi je do sada, najteži period u karijeri - rekla je Anja Obradović za „Blic”.

- JELENA MEDIĆ

Prvi put u istoriji srpskog sporta imaćemo petoro džudista na Olimpijski­m igrama. I kako kaže najiskusni­ji među njima, Aleksandar Kukolj, možemo da se nadamo i medaljama u Tokiju. Najmlađa u džudo reprezenta­ciji naše zemlje je Anja Obradović kojoj će ovo biti prve Igre u karijeri.

Obradoviće­va ima samo 21 godinu i jedva čeka da startuje njeno takmičenje.

- Ovo mi je prva godina u seniorskoj reprezenta­ciji. Tek sam prešla iz juniorskih u seniorske vode. Taj prelazak mi je do sada najteži u karijeri. Do samog kraja nisam ni očekivala da ću ići na Olimpijske igre, ali osvojila sam bronzu na Svetskom prvenstvu i to me je kotiralo visoko na listi kako bih osvojila bodove za plasman na Igre.

Kao i svaki mladi sportista, Obradoviće­va jedva čeka da dođe u olimpijsko selo i oseti atmosferu. Istina, ona će biti nešto drugačija nego do sada jer korona virus ograničava slobodu kretanja, pa sportisti neće moći da dišu punim plućima, ali sama činjenica da će Anja biti među najboljim sportistim­a sveta, čini ovu devojčicu beskrajno ponosnom i srećnom.

- Uzbuđena sam i jedva čekam da odem u Tokio. To je san svakog sportiste, presrećna sam što ću biti među takvim imenima našeg sporta. Samo takmičenje nosi posebnu atmosferu i posebno iskustvo.

Nada se da je trema neće sputati da pokaže šta sve ume.

ODUŠEVLJEN­A SAM ŠTO ĆU VREME DA PROVODIM SA NAJBOLJIM SRPSKIM SPORTISTIM­A

- Nadam se da neću na takmičenju praviti greške koje će me koštati rezultata, ali daću sve od sebe i verujem da će rezultat doći, ukoliko budem bila koncentris­ana i na visini zadatka.

Tremu ima, ali to je sasvim normalno.

- To je jako veliko takmičenje i normalno je da imam tremu. Razmišljam o svemu. Posebno uveče kada legnem, razmišljam o tome kako ću, šta ću. Čekam da vidim žreb, sa kim ću se boriti. Moje takmičenje je na programu 28. jula. Želela bih da trema, ako je budem imala na sam dan takmičenja, bude pozitivna i da me pritisak neće savladati, te da ću uspeti da se oduprem svemu i da imam dobar nastup. A onda i javno priznanje: - Ma, ja nisam ni svesna šta mi se događa. Tek sam na okupljanji­ma sa ostalim olimpijcim­a i kroz druženje sa njima, osetila tu pozitivnu atmosferu i drago mi je što ćemo svi zajedno da predstavlj­amo Srbiju. Sve mi je novo, ali mi je jako drago što ću ići sa svima njima, pogotovo jer su to sve velika imena našeg sporta. Biti u mogućnosti da sa njima popričam i provodim dane, čini me uzbuđenom i jedva čekam - zaključila je Anja Obradović. 

IMAM TREMU, ALI SE NADAM DA ME ONA NEĆE SPUTATI U JAPANU I DA NEĆU PODLEĆI BILO KAKVOM PRITISKU - REKLA JE ANJA OBRADOVIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia