Blic

Neki u SNS počeli da liče na DS

- Marko Tašković

NAREDNI IZBORI U martu, aprilu kad god da budu, prekretnic­a su da li Srbija ide napred ili u prošlost. Ne postoje laki izbori. Laki izbori su samo za one koji gube. Za sve ostale, posebno za one koji pobeđuju su teški - poručio je, između ostalog, Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i lider SNS na skupu u sportskom centru Šumice gde je Pokret socijalist­a obeležio 13 godina od osnivanja partije.

Vučić je istakao da će za SNS i koalicione partnere izbori sledeće godine biti teški izbori pošto će, kako kaže, biti napadnuti sa svih strana.

- Zato moramo da se pripremimo.

A ja ne želim da se udvaram i dodvoravam i ne želim da sarađujem sa onima koji imaju svoje nalogodavc­e, naredbodav­ce i koji primaju novac u inostranst­vu.

Jedini naš gazda sme da bude Srbija i njeni građani. Ne interesuje mi ni ambasadori, ni njihovi ministri niti bilo ko drugi rekao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na stranku čiji je lider.

- Od političkih partija najviše volim

SNS, ali sam i juče i prekjuče morao da govorim kako bih voleo da vidim da se iskreno bore za svoje stavove, da ne postanu biznis grupe, da ne liče na DS i njegove satelite, a bogami neki su počeli da liče. Ljudi koji su u politici oni prave za sebe sigurne kuće svuda, sa svima gledaju da budu ulepo, da bude malo dobro s ajednima malo sa drugima olavaju svoje stranačke prijatelje i sve druge malo kod jednih malo kod, ali najvažnije da oni uvek budu zaštićeni

- rekao je Vučić.

Kako je rekao, nada se da kod njega to nije slučaj. - Neću da prihvatim te kompromise koje bi mnogi u partiji koju vodim da prave jer im je svejedno ukoliko njih lično ne napradne. A za mene kada neko dirne ili mene ili svakog poštenog člana stranke koju vodima, ustaću da stanem u zaštitu rečima ili kako god - naglasio je Vučić. 

Premijerka Srbije Ana Brnabić izabrana je za poverenicu Gradskog odbora Srpske napredne stranke Beograda. Ona je na to mesto, do Kongresa stranke, izabrana jednoglasn­o, a na predlog predsednik­a stranke Aleksandra Vučića. Sastanak Vučića sa predstavni­cima stranačkih odbora beogradsko­g okruga održan je preksinoć u punoj hali “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu. Prethodmno su razgovori obavljeni u Novom Sadu sa članovima proširenog sastava Izvršnog odbora SNS i stranačkim odborima iz Vojvodine, a dan ranije u Nišu sa odborima iz centralne Srbije i sa Kosova i Metohije.

 ??  ?? vučić prisustvov­ao proslavi osnivanja pokreta socijalist­a
vučić prisustvov­ao proslavi osnivanja pokreta socijalist­a
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia