Blic

KAKO SE RADILO POD KORONOM

-

16. mart 2020.

Pošto je u Srbiji uvedeno vanredno stanje, zatvorene su sve škole, a đaci u osnovnim i srednjim školama, kao i studenti, prešli su na onlajn nastavu. I tako su završili školsku godinu.

1. septembar 2020.

Nova školska godina startovala je po kombinovan­om modelu: učenici od 1. do 4. osnovne su bili u klupama, ali svako odeljenje deljeno je u dva dela, sa po 15 đaka u učionici. Stariji osnovci su po pola odeljenja išli u školu svakog drugog dana, a preostali vreme radili onlajn.

I srednjoško­lci su bili podeljeni, tako da je jedne nedelje polovina odeljenja dolazila u školu, a druga bila na nastavi od kuće. Roditelji su mogli da traže da im dete isključivo ide na onlajn. Časovi su trajali 30 minuta.

Prvog septembra 2020. u Srbiji smo imali 76 zaraženih.

30. novembar 2020.

Zbog pika trećeg talasa korone odlučeno je da stariji osnovci i svi srednjoško­lci pređu potpuno na onlajn nastavu, dok su u školama ostali đaci od prvog do četvrtog osnovne.

Tog 30. novembra imali smo čak 6.224 zaraženih, dok smo granicu od 1.000 prešli znatno ranije, 27. oktobra. Nedugo zatim odlučeno je da zimski raspust bude ranije i to iz jednog dela.

18. januar 2021.

Posle skoro jednomeseč­nog zimskog raspusta đaci su se vratili u klupe po modelu koji je bio na snazi 1. septembra. Dakle, mlađi osnovci u klupama, a stariji osnovci i srednjoško­lci po kombinovan­om, dakle malo u školi, malo na onlajnu. Tog 18. januara imali smo 1.317 zaraženih.

8. mart 2021.

Zbog povećanog broja zaraženih, koji je tada iznosio 3.829 za 24 sata, srednjoško­lci su potpuno prešli na onlajn nastavu.

15. mart 2021.

Nastavljen je porast broja zaraženih koji je iznosio 4.634, pa je odlučeno da pored srenjoškol­aca i stariji osnovci, đaci od petog do osmog razreda pređu potpuno na onlajn.

Tako je ostalo sve do kraja školske godine, osim što su đaci mogli da dolaze u školu da bi odgovarali i popravili ocene.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia