Blic

“STAN MI JE OTIŠAO U PODRUM”

-

“Taj stan sam nasledila od moje tetke. U njemu bi trebalo da živi moj sin, ali trenutno nije tu. Sve je bilo novo u njemu...”. Ovako je za “Blic” pričala Snežana Janjić Lukinović, vlasnica stana na Crvenom krstu koji je pre tri dana prosto nestao kada je krenula da se ruši zgrada u Vidovdansk­oj 11.

- Sin mi je javio da se stan srušio i da je to video na internetu. Odmah sam zvala predsednik­a stanara koji mi je rekao da mi je “stan otišao u podrum”. A ja sad ovde vidim da ni podruma nema nego je sve jedna rupa.

Stanari kažu da ih je najviše šokiralo što su radnici nastavili da kopaju, iako je urušavanje počelo.

- Kada sam se popela u svoj stan na sprat jedva sam otključala vrata, jer su već bila spala. Uzela sam kuče i dok sam silazila niz stepenica zgrada se urušila - ispričala je stanarka. Podsetimo, stanari su prethodno primetili pukotine na njihovoj zgradi. Neki od njih odmah su sišli do radnika i pitali ih šta se dešava, a oni su ih uveravali “da je sve u redu i da je to normalno”. Međutim, oko podne, radnici su počeli da lupaju na vrata i da im govore da moraju da se evakuišu. Par minuta kasnije, počelo je rušenje...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia