Blic

RUPA PROGUTALA ČETIRI KUĆE

-

rupa je u dubljansko­j ulici . godine progutala Četiri kuće

skupštine stanara, obelodanio je prošle godine da se stanari nisu složili da se sruše svi objekti na broju 11 i da se izgrade novi, jer nisu bile obezbeđene bankarske garancije.

Pre 13 godina, u oktobru 2008, nesavesnim radom građevinar­a rupa iskopana za temelje novih zgrada, progutala je četiri kuće u Dubljansko­j 35 na Vračaru. Sve je počelo kada je investitor na susednom placu, sa falsifikov­animpapiri­makrenuosa­zidanjem višespratn­ice.onje2013.osuđen na tri godine zatvora, ali stanari se i dalje bore da ostvare svoja prava... Budući da se sve odigralo brzo, sticajem srećnih okolnosti tada niko nije izgubio život, a jedan od stanara spasio je u poslednjem trenutku staricu koju je umalo odnelo klizište. - Na dan kada se sve srušilo, čuli smo svađu između investitor­a i bageriste koji je vikao da će napustiti gradilište jer će sve da se sruši – rekla je ranije za “Blic” Nives Čulić, jedna od stanarki Dubljanske 35.

Ona je dodala da se tog oktobra 2008. godine oko 18 sati čuo se prasak, zidovi su počeli da pucaju, a samo pukom srećom niko nije izgubio život. Ipak, kuće su propale u rupu duboku preko 15 metara, a generacije četiri porodice su ostale bez krova nad glavom.

 ??  ??
 ??  ?? postoji mogućnost da se uruši cela zgrada na vračaru
postoji mogućnost da se uruši cela zgrada na vračaru

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia