Blic

DEVOJČICA PRONAŠLA MAJKU U LOKVI KRVI

Aranđel Dačić (82) iz Varvarina u subotu je u popodnevni­m časovima, kako se sumnja, nožem izbo Andreu Kovačević (47), ženu koja ga je pazila, a potom je izvršio samoubistv­o.

- TANJA ĆULAFIĆ

Andrea je iz susednog sela Maskare, u kom je živela sa dve maloletne ćerke, dolazila biciklom na posao, tako je bilo i kobnog dana.

- Ujutru je krenula na posao sa ćerkom. Rastale su se kod auto-škole gde je njena starija ćerka imala obuku prve pomoći, a ona je otišla da spremi Aranđelu da jede - započela je priču za “Blic” Andreina rođaka i natavila:

“Ćerka je zvala kad je završila sa obukom, pošto se nije javljala otišla je do njegove kuće da vidi gde joj je majka i da je sačeka da se zajedno vrate kući.”

Ispred kuće je videla uobičajen prizor i odlučila je da uđe, ali kada je otvorila vrata zatekao je užas.

- Ispred kuće je videla njen parkiran bicikl, ušla je u kuću i u sobi zatekla Andreu u krvi - kaže i dodaje da nesrećna žena u tom trenutku već nije davala znake života.

Prema njenim rečima, devojčica je ispričala kasnije da u prvi mah nije shvatila šta se dogodilo.

- Dete se uplašilo, nije odmah shvatila šta se desilo. Kaže pomlislila je kad je videla da leži u krvi da joj je pas nešto uradio, da je skočio na nju, ujeo je, odmah je pozvala Hitnu - rekla je sagovornic­a i objasnila da se Aranđelova kuća nalazi se u blizini Doma zdravlja i da pomoć je stigla brzo, ali da ženi, nažalost, nije bilo pomoći.

Devojčica je, šokirana prizorom koji je zatekla, počela da plače i da doziva majku, njene vapaje čule su komšije.

- Plakala je i komšinica je čula, njen muž je došao i dete odveo kod njih kući. Da li su joj šećer i vodu da je povrate od šoka, dete tada još nije znalo šta joj se sa majkom zapravo desilo - priča.

Komšija je tada, znajući da je Aranđel već pre nekoliko godina pokušao da se ubije, otišao da obiđe dvorište. Njega je policija pronašla

obešenog u šupi iza kuće.

Sagovornic­a priča da je Andrea počela kod Aranđela da radi pre otprilike godinu dana kada je čula od poznanika da penzioneru u Varvarinu treba pomoć oko kućnih poslova.

- Da li je bio neko od komšija, poznanika, neko je njoj rekao da u Varvarinu živi čovek kojem je potrebna pomoć, da mu se povremeno očisti kuća i spremi nešto za jelo, jer je to stariji čovek, ali pokretan i sposoban navodi ona.

Od tada je na svakih nekoliko dana odlazila kod njega.

- Bilo je to na nekoliko dana, u poslednje vreme čak svaki drugi dan, samo nedeljom nije nikad išla, tad je bila sa porodicom. Po nekoliko sati se zadržavala, pospremi po kući, spremi mu da jede, a on je za to uredno plaćao - tvrdi.

Sa Andreom su, kaže, u tu kuću odlazile i njene kćerke. Poslednji put su zajedno bile kod njega pet dana pre tragedije.

- 12. jula on je pozvao na ručak Andreu i njene dve ćerke. Na ručku je sve bilo u redu, nisu rekle da su primetile bilo šta čudno u njegovom ponašanju. Čak je Andrea pričala i da je uporan u tome da u dvorištu otvori neku malu prodavnicu i da tu zaposli nju i njenu stariju ćerku - priča sagovornic­a i dodaje:

“On nikad nije bio nasilan prema njoj, bar nikad to nije rekla, niti prema bilo kome iz njene porodice. Starija ćerka je pričala da je sa njom uvek lepo razgovarao.” 

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? bojan hrvatin je bio jedan od vođa navijača „rada“
bojan hrvatin je bio jedan od vođa navijača „rada“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia