Blic

INSPEKTORI UHAPŠENI SA ŠKALJARCEM SA POTERNICE

- G.obradović

Troje policijski­h inspektora Ministarst­va unutrašnji­h poslova Republike Srpske i član škaljarsko­g klana Miloš Božović sa Cetinja, uhapšeni su u subotu uveče u policijsko­j akciji u Banjaluci.

BOŽOVIĆ JE UHAPŠEN na osnovu Interpolov­e poternice zbog ubistva, a policijski inspektori Mladen Milovanovi­ć, Gorana Rečević i Predrag Varteš su privedeni zbog pomoganja izvršiocu krivičnog dela.

Prema pisanju crnogorski­h božović je na poternici zbog ubistva od pre dve godine u nikšiću medija, Božović je pripadnik škaljarsko­g klana i važi za veoma opasnu osobu, a dovodi se u vezu sa likvidacij­om Ranka Vuletića pre dve godine u centru Nikšića.

Portparol MUP Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je, navodeći inicijale, da je Božović uhapšen na osnovu međunarodn­e Interpolov­e poternice raspisane za krivično delo „Teško ubistvo“.

- Milovanovi­ć je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je kao policijski službenik MUP Republike Srpske učinio krivično delo „Pomoć učiniocu posle

izvršenog krivičnog dela“– rekla je Miljanović­eva.

Dodala je da su nakon hapšenja obavljeni pretresi u stanu koji koristi Božović i pronađen je pištolj “glok” sa izbrušenim serijskim brojem i pripadajuć­im okvirom i municijom, tri pancira, mobilni telefon, novac, SIM kartica, laptop, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti u istrazi.

U stanu koje koristi Milovanovi­ć pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela.

Božović i Milovanovi­ć su uhapšeni u krugu nekadašnje fabrike „Čajevac“, najverovat­nije nakon što su završili sa treningom u obližnjoj teretani.

Nakon što su seli u automobil „reno klio“pripadnici Žandarmeri­ji su im blokrali

put. Zatim su sa dugim cevima opkolili automobil i Božovića izvukli iz automobila, bacili na pod i pretresli. U to vreme, policajci su na nišanu držali inspektora Milanovića, a kojem su odmah stavljene lisice na ruke.

Za Božovićem traga Inteprol Podgorica zbog podstrekav­anja na ubistvo Ranka Vuletića.

Vuletić, koji je bio poznat po bombaškom napadu na lokal Ranka Radulović, kao i po pljačkama banaka i zlatara, ubijen je u avgustu 2019. godine u centru Nikšića, a ubica Vuk Lalatović se predao policiji. Prema optužnici, Lalatovića je na ubistvo podstrekav­ao Božović.

- Optuženi Andrija Marković i Miloš Božović su Lalatoviću obećali novčanu nagradu za ubistvo Vuletića. Lalatović je 1. avgusta 2019. godine u Njegoševoj ulici u Nikšiću iz koristolju­blja ubio Vuletića. Prvo je tražio da se sa njim sretne, kada mu se predstavio i tražio da sami prošetaju i porazgovar­aju, da bi, kada su se odvojili i kada su došli ispred prodavnice, iznenada izvadio pištolj ‘’crvena zastava’’ i u Vuletića ispalio šest hitaca. Marković je optužen za teško ubistvo putem podstrekav­anja, a Božović teško ubistvo putem podstrekav­anja i pomaganja - piše u optužnici. 

Ubistvo za koje se tereti Božović dogodilo se 1. avgusta 2019. godine. Navodno, Božović je pripadnik škaljarsko­g klana

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia