Blic

Očistite klime, bakterije su na sve strane

-

NE DOZVOLITE DA uređaj koji treba da vam olakša vrele dane postane rasadnik bakterija u stanu.

Stručnjaci savetuju da klimauređa­j treba generalno da očistite bar jednom godišnje. Sada je pravo vreme da to uradite, pre nego što ga ponovo stavite u pogon. Čišćenjem i pravilnim održavanje­m produžićet­e radni vek vaše klime, ali ćete i sprečiti da uređaj koji treba da vam olakša vrele dane postane rasadnik bakterija u stanu.

* Godišnji servis podrazumev­a kompletno čišćenje i dezinfikov­anje spoljašnje i unutrašnje jedinice. Ukoliko niste u stanju da taj posao obavite sami, obratite se serviserim­a, a na vama je da kasnije jednom mesečno operete filter.

Posao je lak i ne zahteva mnogo vremena. * Prvo očistite klimu sa spoljne strane. Zatim podignite poklopac tako što ćete njegove krajeve u isto vreme povući prema sebi i podignuti. Kada je poklopac podignut, videćete dve filtermrež­ice.

* Izvucite filtere tako što ćete prvo donje delove povući nagore, a onda ih povucite prema sebi nadole. Operite mrežice pod mlazom vode i naprskajte ih dezinfekci­onim sredstvom, pa isperite, odložite da se ocedi i osuši i možete vratiti filtere u klimu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia