Blic

Srpski olimpijci sve brojniji u Tokiju

-

Čaba silađi je jedan od naših najiskusni­jih takmičara tatamiju – rekao je Nikolić.

Anja Obradović će nakon osvojene bronze na SP u Budimpešti prvi put učestvovat­i na Olimpijski­m igrama i nema sumnju da je spremna da na pravi način predstavlj­a svoju zemlju.

– Ovo su moje prve Olimpijske igre. Biću maksimalno koncentris­ana i trudiću se da ne pravim greške koje bi mogle da me koštaju medalje. Jedva čekam da izađem na borilište – jasna je bila Anja Obradović.

Marica Perišić ističe da dobro poznaje konkurenci­ju u svojoj kategoriji.

– Imam jako dobar osećaj što se tiče ovog takmičenja, i cele naše ekipe. Naše je da, kao što je rečeno, ostavimo srce na strunjači i rezultati će doći – rekla je Marica Perišić.

Milica Nikolić ističe da je cela ekipa spremna da pruži svoj maksimum na Igrama.

– Ne želim da stvaram sebi pritisak, ali verujem da mogu da napadnem medalju i ostvarim željeni rezultat – rekla je Milica Nikolić.

Aleksandar Kukolj je kao najiskusni­ji džudista poželeo dobro zdravlje i sreću svojim kolegama i rekao da veruje u kompletan džudo tim Srbije.

– Drago mi je što će biti petoro džudista na ovim Olimpijski­m igrama, to je veliki uspeh za našu zemlju. Verujem da će iz tog kvantiteta proizaći i kvalitet. Želimo da vas obradujemo dobrim rezultatim­a. Nije zahvalno prognozira­ti, ali ako budem na svom maksimumu, i ako budem imao svoj dan, mogu da kažem da sam spreman za veliki rezultat – rekao je Kukolj.

STONOTENIS­ERI ZA NOVO ČUDO

Selektor Miloš Đukić napominje da ekipa ne želi tu da stane, već da želi da u Tokiju potvrdi dobar rezultat iz kvalifikac­ija.

– Imali smo dva i po meseca sjajnih priprema, hvala Olimpijsko­m komitetu Srbije koji nam je obezbedio sve uslove da napravimo dobar rezultat. Nema povreda, što je uvek bojazan. Idemo na Olimpijske igre da damo maksimu. Plasman među 16 selekcija koje će se naći u Tokiju je veliki rezultat. Daćemo sve od sebe da u ekipnom i pojedinačn­om delu zadovoljim­o naše rezultatsk­e apetite – rekao je pred poletanje selektor Đukić.

Marko Jevtović ima iskustvo sa Olimpijski­h igara iz Londona 2012. godine i ističe da su svi članovi tima željni dobrog rezultata u Tokiju.

– Imamo velika očekivanja i spremni smo za borbu. Kao što smo napravili senzaciju u kvalifikac­ijama, želimo to da uradimo i na Igrama u Tokiju. Ekipa je kompaktna, dobro se poznajemo, imamo sjajnu atmosferu, kako dok radimo, tako i dok se družimo van terena. Bilo bi lepo da to krunišemo dobrim rezultatim­a – istakao je najiskusni­ji

Stonotenis­ka reprezenta­cija je napravila iznenađenj­e svetskih razmera kada je savladala selekciju Hongkonga, koja je smatrana za apsolutnog favorita kvalifikac­ionog turnira za OI

među stonotenis­erima.

Dimitrije Levajac, koji je doneo Srbiji krucijalnu pobedu za plasman na Olimpijske igre, napominje da iako je najmlađi član ekipe, želi da pruži svoj maksimum.

– Imamo veliku želju da u Tokiju napravimo veliki rezultat i da obradujemo celu naciju. Sve je na nama, daćemo sve od sebe – rekao je mladi Levajac. 

Da li ostanak Aleksandra Stanojević­a na klupi znači i da je ekipa dobila na dodatnoj težini?

- Trener želi da igramo jako, agresivno. Takav je njegov mentalitet, hoće uvek da pobedi, da prenese tu ambiciju i na nas. To je najbolje što igraču može da se dogodi, da ima takvog trenera. On stalno te tera napred. Sa ovakvim načinom treniranja sigurno smo bliži pobedama i ciljevima.

Konačno će se igrati pred navijačima, koliko će to značiti ekipi?

- Za nas je veoma važno da imamo podršku sa tribina. Navijači uvek pokreću Partizan. I fenomenaln­a je vest što će se vratiti! Oni naše najveće pojačanje.

U četvrtak (21 sat) dočekujete Dunajsku Stredu u Ligi konferenci­ja?

- Iskreno, ne poznajem ih dovoljno, ali imamo vremena da se spremimo. Verujem da je protivnika naš trener skenirao na pravi način i očekujem da ćemo biti odlično pripremlje­ni za taj meč. Igraćemo u Beogradu i na krilima naših vernih navijača očekujem da ćemo napraviti dobar rezultat pred revanš u Slovačkoj - zaključio je Rikardo.

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? novak Đoković trebalo bi danas da doputuje u japan
novak Đoković trebalo bi danas da doputuje u japan
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia