Blic

SVE VEĆI BROJ ZARAŽENIH TAKMIČARA U TOKIJU

Otvorili smo sezonu izvanredno. Mentalitet trenera Stanojević­a je takav da nas uvek tera napred, da pobeđujemo. Verujem da ćemo biti uspešni na sva tri fronta, kaže Gomeš, koji je postigao dva gola u trijumfu Partizana nad Proleterom (4:0).

- VELJKO IVANOVIĆ

Korona virus i te kako vlada u Japanu! A to nikako ne ide naruku organizato­rima koji ionako muku muče sa zaraženima. Naime, sada je Organizaci­oni komitet Igara u Tokiju saopštio da je među sportistim­a, koji su smešteni u Olimpijsko­m selu, prvi put detektovan­o prisustvo korona virusa. U izveštaju agencije „Kjodo“se navodi da je pozitivan test na korona virus kod ukupno 10 učesnika Igara iz inostranst­va, od kojih u

S obzirom na okolnosti koje vladaju i na odlaganje Igara, sada kada je konačno došao momenat da putujemo, jako smo srećni i zadovoljni – rekao je iskusni Silađi.

Velimir Stjepanovi­ć je prvi put na Igrama nastupio u Londonu, a pred svoje treće Olimpijske igre ističe da je spreman da napravi dobar rezultat.

– Želimo da otplivamo najbolje što možemo. Idemo da se takmičimo, sa samim sobom najviše, jer onda dolaze rezultati. Ponosan sam što sam deo štafete 4×100, kao i 2012. godine. Tada sam u štafeti bio najmlađi, a sada sam najstariji. Velika je stvar uopšte se kvalifikov­ati na Olimpijske igre, i nadamo se dobrom rezultatu i tamo.

Uroš Nikolić će u Tokiju

Olimpijsko­m selu dvoje sportista, kao i jedan sportista koji se ne nalazi u Olimpijsko­m selu. Iako nije saopšteno ko su sportisti i iz kojih zemalja, dovoljan je problem svima, jer će Olimpijske igre biti održane bez prisustva publike, što je prava retkost. Epidemiolo­ška situacija u Tokiju i dalje je nepovoljna, te će zbog toga biti zabranjeno prisustvo publike u šest prefektura, uključujuć­i Tokio.

nastupati kao deo štafete 4×100 metara slobodnim stilom i ističe da je kompletna ekipa spremna da se na pravi način predstavi na najvećoj sportskoj sceni.

– Većini štafete su ovo prve Olimpijske igre. Velja je najiskusni­ji od svih nas i sjajan je lider, uz njegovu pomoć i mi postajemo bolji. Priželjkuj­emo dobar rezultat na Igrama – jasan je bio Nikolić.

DŽUDO U FOKUSU

Našu zemlju će na Olimpijski­m igrama predstavlj­ati petoro džudista, što je pokazatelj velikog napretka ovog borilačkog sporta Srbiji. U muškoj konkurenci­ji

nastupaće Aleksandar Kukolj (-100 kg), Nemanja Majdov (-90 kg), u ženskoj konkurenci­ji Anja Obradović (-63 kg), Marica Perišić (-57 kg) i Milica Nikolić (-48 kg).

Trener reprezenta­cije Nikola Nikolić istakao je da je iza svih srpskih džudista ostao period dobrog rada koji bi trebalo da se kruniše u Tokiju.

– Velika mi je čast što mogu da vam se obratim ispred džudo tima Srbije. Momci i devojke su spremni, već su pokazali da su na nivou svetskog džudoa, što smo pokazali u prethodnom ciklusu. Ono što mogu da obećam jeste da će ostaviti srce na

Na Olimpijski­m igrama očekujemo i dobre rezultate petoro naših takmičara u džudou

Stonotenis­ka reprezenta­cija Srbije je napravila iznenađenj­e svetskih razmera kada je na olimpijsko­m kvalifikac­ionom turniru ostvarila plasman na Igre pobedom nad reprezenta­cijom Hongkonga koja je smatrana za apsolutnog favorita.

Partizan je startovao u novoj sezoni Superlige pobedom, i to kakvom (4:0). Četiri komada spakovali su crno - beli Proleteru u Novom Sadu za prvih 28 minuta meča, pa posle toga nisu ni zapinjali, već rutinski priveli meč kraju. Dvostruki strelac bio je povratnik Rikardo Gomeš, golove su postigli i Slobodan Urošević i Miloš Jojić.

Ujedno, “parni valjak” se prvi put posle četiri godine našao na tabeli iznad Crvene zvezde, koja je u prvom kolu odigrala bez golova na slavili su na gostovanju proleteru rezultatom 4:0

“Marakani” protiv Vojvodine. Tačnije, nakon 1.519 dana Partizan s prvog mesta gleda na večitog rivala. A, najzaslužn­iji za ubedljiv trijumf bio je Rikardo. Načeo je rivala, njegov drugi gol bio je spektakula­ran.

Ponovo na starom mestu, krenuli ste odlično?

- Presrećan sam što sam se vratio, očekivanja su visoka. Otvorili smo sezonu izvanredno. Ovako nešto sam sanjao. Nije moglo bolje, zar ne? Radiću i dalje jako i, kao i svi saigrači, davati maksimum na svakoj utakmici. Želim da se borim za ekipu i budem uspešan. Vratio sam se da bismo osvojili titulu. Verujem da imamo snage za to. Partizan je veliki klub. Imamo veoma dobar tim, kvalitetne igrače, odličnu atmosferu. Imamo sve preduslove kako bi se borili na svim frontovima, u svim takmičenji­ma. Želimo i u Evropi da doguramo što dalje - kaže Gomeš u razgovoru za “Blic”.

Vratio se i Danilo Pantić, ostao je kostur tima, čini se da je sada deviza ekipe Partizana - kvalitet, podvučen iskustvom?

- Dobro je izbalansir­an tim, tu nema dileme. Sa preko potrebnim iskustvom. Imamo i nove igrače. koji poseduju kvalitet i smatram da će dosta da pomognu ekipi. Iskusniji su tu da u težim situacijam­a iznesu teret. Pantić je sjajan fudbaler, trudim se da uvek iskoristim šanse koje mi pripremi.

Kako je proteklo vreme pre povratka u Humsku?

- Dve godine nisam bio tu. Igrao sam u klubovima i ligama gde je bio prilično različit fudbal. Nije bilo lako, ali nije bilo ni toliko loše. Uglavnom, stekao sam neko novo iskustvo. Osetio i promenu. Rastao sam kao igrač, svakako.

Superliga je ove sezone kraća?

- Imaćemo manje utakmica, ali to ne znači da će biti lako. Pa ipak, mi smo ambiciozni. Moramo da guramo jako, ne smemo da padnemo ni u jednom momentu. Nišanimo i u prvenstvu i u Kupu najviše ciljeve. Tu je i Liga konferenci­ja. Imamo veliki broj igrača u ekipi koji su konkurentn­i. Spremni smo za sve izazove.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? miomir kecmanović je spreman za izazove
miomir kecmanović je spreman za izazove
 ??  ?? stonotenis­er marko jevtović
stonotenis­er marko jevtović
 ??  ??
 ??  ?? fudbaleri partizana
fudbaleri partizana
 ??  ?? rikardo hvali rad trenera aleksandra stanojević­a
rikardo hvali rad trenera aleksandra stanojević­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia