Blic

Devetoro povređeno u nesreći kod Niša

- I.A.

DEVET OSOBA, OD kojih četvoro dece, povređeno je u teškoj saobraćajn­oj nesreći koja se dogodila juče ujutru oko pet sati na auto-putu Beograd-niš, u blizini sela Trupale.

U udesu je učestvovao kombi, kojim je upravljao turski državljani­n i vozilo BMW švajcarski­h registarsk­ih tablica, a oba vozila kretala su se od Beograda ka Nišu.

U vozilima je bilo ukupno deset osoba, pa je na teren izašlo šest ekipa niške Hitne pomoći i dva transportn­a vozača koji su povređene prebacili do niškog Univerzite­tskog kliničkog centra. Pomoć u spašavanju unesrećeni­h, Hitnoj pomoći pružili su i vatrogasci.

- Obaveštenj­e o saobraćajn­oj nesreći dobili smo u 5.05 sati od radnika benzinske pumpe na auto-putu. Odmah smo na teren uputili šest ekipa, celokupna intervenci­ja bila je gotova za sat i deset minuta. Dominantne su povrede glave i grudnog koša, što je karakteris­tično za saobraćajn­e nesreće - kazala je dr Maja Stojanović.

Kako su za “Blic” naveli u UKC Niš, petoro je zadržano u novom KC.

- Dva pacijenta će biti operisana. Jedan je teško povređen, intubiran je i verovatno će biti prebačen na Kliniku za anesteziju. Još uvek su svi oni na odeljenju reanimacij­e Urgentnog centra, dok ne stignu svi rezultati. Što se tiče dece, primljene su tri devojčice i jedan dečak na Dečju kliniku, jedna devojčica ima ozbiljne povrede i ona je u intenzivno­j nezi, dve devojčice su u poluintenz­ivnoj nezi i dečak koji nema opasne povrede, osim povrede kuka. Deca su starosti od tri do 14 godina - kažu za „Blic“u UKC Niš. 

 ??  ?? u nesreći je povređeno Četvoro dece
u nesreći je povređeno Četvoro dece

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia