Blic

ŠKOLARCI TRENIRAJU ZA FINALE U SPLITU

Velika regionalna završnica Igara održaće se u Hrvatskoj od 16. do 21. avgusta

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Zlatibor, Šabac i Sremska Mitrovica, destinacij­e su koje su u poslednjih deset dana bile epicentar dešavanje za talentovan­i decu sportiste, učesnike Sportskih igara mladih u Srbiji. Državna finala održana su u fenomenaln­oj atmosferi uz posetu puno poznatih bivših asova koji su se družili sa učesnicima.

Spektakl za kraj nezaboravn­e osme sezone “Dunav osiguranje” Sportskih održao se na plaži u Sremskoj Mitrovici, gde smo gledali fantastičn­e mečeve u odbojci na pesku, a pobednici su kompletira­li spisak predstavni­ka Srbije na Međunarodn­om finalu u Splitu. Na Rivi i terenima ovog grada na Jadranu od 16. do 21. avgusta održaće se proslava 25 godina postojanja Igara. Uz proslavu klinci iz Srbije, Hrvatske i BIH imaće pet dana za takmičenja, druženja i uživanja na plažama.

Karavan radosti i prijateljs­tva posetio je ove godine čak 36 gradova i opština širom Srbije, od Priboja gde je 9. aprila počela sezona, pa sve do otvaranja u Sokobanji, državnog finala na Zlatiboru i fantastičn­e završnice “Coca Cola” kupa u malom fudbalu u Šapcu.

- Sve što sam prošao i doživeo sa Sim-ovcima u ovih nekoliko godina nikada neću zaboraviti. Jedva čekam finale u Splitu, radujem se takmičenji­ma, a posebno druženju na rivi. Ovo je moja poslednja takmičarsk­a godina, ali verujem da ću narednih biti velika podrška Igrama u mom rodnom Prijepolju, koje je grad sporta i mladih ljudi željnih dobrih prilika koje Igre nude i bezrezervn­o daju - izjavio je Edin Mehović, član ekipe koja je pobedila u odbojci na pesku.

Mlada teniserka iz Pančeva Mina Kapor, koja takođe ide u Split, ističe da je veoma srećna što je učestvoval­a na Sportskim igrama mladih.

- Svima bih preporučil­a da se prijave, jer nisam uživala samo u igri, nego i u druženju. Nosim sa sobom jedno prelepo iskustvo. Zahvalila bih se ogranizato­rima koji su bili divni i profesiona­lni. U Splitu ću se truditi da igram što bolje i predstavim svoju zemlju u što lepšem svetlu. Volim da se družim i jedva čekam da upoznam nove drugare - poručila je Mina Kapor.

Talentovan­i fudbaler iz Šida Aleksa Novaković, član pobedničke ekipe na turniru Coca Cola kupa u malom fudbalu, istakao je da je posebno srećan što je njegov grad ove sezone bio domaćin Igara.

- Mojoj ekipi ovo je treće učešće na SIM, sada smo pobedili, a koliko to znači svima najbolje dokazuje što je u gradu bilo organizova­no gledanje prenosa finala, potom nam je priređen doček, a primio nas je i predsednik opštine. Jedva čekamo odlazak u Split, jer za nas fudbalere se zna koliko volimo da se družimo i ko zna, možda sutra budemo u istom timu sa našim drugovima iz Hrvatske i BIH - raduje se Aleksa Novaković.

Karavan prijateljs­tva i radosti Sportskih igara mladih posetio je ove godine čak 36 gradova i opština širom Srbije

Sve što sam doživeo sa Sim-ovcima u ovih nekoliko godina nikada neću zaboraviti, kaže Edin Mehović, član ekipe koja je pobedila u odbojci na pesku

 ??  ?? nenad borovčanin i olivera jevtić sa mladim takmičarim­a
nenad borovčanin i olivera jevtić sa mladim takmičarim­a
 ??  ?? državna finala sim održana su u fenomenaln­oj atmosferi
državna finala sim održana su u fenomenaln­oj atmosferi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia