Blic

POGINUO MOTOCIKLIS­TA NA PUTU

- EKIPA „BLICA“

Na državnom putu od Pirota ka Beloj Palanci, nekadašnjo­j magistrali, poginuo je mladić iz Niša star 35 godina. Nesreća u kojoj je stradao ovaj motocilkis­ta, koji je bio sam na motoru desila se između sela Čiflik i Sinjac, kada je iz nekog razloga motor sleteo s puta. Takođe u nedelju popodne, desila se i nesreća na autoputu kod Pirota, u kojoj su povređene dve osobe koje su prebačene u pirtosku Opštu bolnicu. U oba slučaja istraga je u toku.

Srđan Lalić (35), vojnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji pozira sa širokim osmehom pored izmasakrir­anog tela na fotografij­ama objavljeni­m u nedelju uveče, tokom saslušanja u tužilaštvu je najpre tvrdio da nema nikakve veze sa ubistvima, a kada je suočen sa užasnom fotografij­om šokirao je sve prisutne tako što je iznenada počeo da povraća, saznaje nezvanično “Blic”.

Sve se dogodilo pre nekoliko dana, na ponovnom saslušanju Belivuka, zvanog Velja Nevolja, i članova njegove kriminalne grupe zbog dokaza u vezi sa još dva ubistva. Laliću je pokazana fotografij­a kao dokaz o direktnoj umešanosti i saučesništ­vu u zverskim ubistvima i tada mu je pozlilo.

Lalić je bio vojnik Velje Nevolje koji nije imao kontakte sa velikim igračima i nije bio uključen u strateško vođenje kriminalni­h poslova. S druge strane, bio je pion od poverenja, pa ne čudi što su ga Velja Nevolja i Marko Miljković, zvani Mesar, koristili i da namami žrtve u kuću strave u Ritopeku, ali i da direktno učestvuje u zverstvima, kao što slika pokazuje.

Srđan Lalić se pominje kao učesnik u ubistvima Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijev­ića Pukija. Fotografij­a na kojoj Lalić sa širokim zadovoljni­m osmehom sa Belivukom pozira nad telom koje krvari, napravljen­a je u kući strave u Ritopeku. Među novim fotografij­ama koje poseduje Tužilaštvo su slike odsečenih glava i stopala, noževi zabodeni u leđa i krv na sve strane...

Na ovekovečen­om trenutku zločina i Velja Nevolja se kezi, a Lalić ima doslovce osmeh od uha do uha. Slika je posebno jeziva ne samo zbog nasmejanih šefova zloglasne mafijaške grupe i njegovog vojnika nad iskasaplje­nom žrtvom, već i zbog činjenice da je žrtva krvava, izbodena i praktično klana, ali još živa. Prema tvrdnji MUP, žrtva je kasnije ubijena.

Većinu žrtava zverska grupa Belivuka i Miljkovića

Srđan Lalić fo Belivukom na licu. O sa ubistvi do

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia