Blic

TENISKA BUDUĆNOST REGIONA

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Najboljem teniseru sveta na treninzima snage pridružio se i bivši košarkaš Marko Jarić, dok mu je Vlade Divac poželeo uspeh u Japanu.

Kotorski zaliv je baza u kojoj Novak Đoković brusi formu za Olimpijske igre. Najbolji teniser sveta još nije potvrdio kada će put Tokija, ali se pretpostav­lja da bi mogao da krene u sredu iz Beograda.

Miomir Kecmanović i selektor Viktor Troicki su već stigli u Japan, međutim, Novak je procenio da je bolje da se priprema sa svojim timom, nego da vreme provodi u hotelu, odnosno u izolaciji. Teniska takmičenja na Igrama počinju u nedelju i imaće tri dana da se privikne na vremensku razliku, odnosno klimatske uslove u glavnom gradu Japana.

Đoković ni ranije nije imao problem sa prilagođav­anjem na drugačije okruženje i za njega je mnogo važnije da radi u svom ritmu, sa svojim timom na koji neće moći da računa u Tokiju.

- Osećam se lepo, ispunjen sam samopouzda­njem zbog pobeda koje sam nanizao poslednjih meseci. Nadam se najboljem u Tokiju, idem na zlato - rekao je Đoković posle treninga u Portonova rizortu.

A, da se ne šali, pokazao je i za vikend kada je trenirao iako je padala kiša.

- Maksimalno sam inspirisan da odigram dobro i motivisan sam da idem do vrha.

Novak je pričao i o budućnosti tenisa u regionu i neophodnos­ti da svi radimo zajedno.

- Odrastao sam u Nemačkoj, između 12. i 16. godine, i video sam kako tamo sistem funkcioniš­e. Potrebno je da se napravi zdrav ambijent i okruženje koje podstiče, inspiriše i motiviše, okruženje u koje su svi uključeni roditelji, treneri i naravno igrači. Neophodno je zato da se u priču uključe državni sportski organi, odnosno teniski savezi Srbije, Crne gore i ostalih država u regionu - smatra Novak.

Gde god da se pojavio na Crnogorsko­m primorju, Novak je privukao pažnju meštana, turista, ali

i sportskih legendi. Prvo ga je posetio Vlade Divac, koji mu je poželeo uspeh na Olimpijski­m igrama. Nole je

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia