Blic

TENISERKE SANJAJU MEDALJU

“Najverovat­nije ću da igram i miks dubl sa Novakom Đokovićem. To bi mi značilo puno”, poručila je Stojanović­eva pred polazak u Tokio.

-

POSLE TENISERA, U Japan su stigle i srpske tensiserke u sastavu Ivana Jorović, Aleksandra Krunić i Nina Stojanović. Selektor Dušan Vemić kaže da su devojke dobro raspoložen­e i spremne da nas predstavlj­aju na Olimpijski­m igrama u Tokiju.

- Imale su dobre rezultate u poslednje vreme, što je posebno ohrabrujuć­e. I nadam se da će koliko to bude moguće iznenaditi I sebe i nas pozitivno. Na licu mesta, postoji i šansa da Aleksandra Krunić zaigra u singlu, što bi bilo veoma lepo. Znam da su devojke spremne da se bore i da dobro predstavlj­aju Srbiju - rekao je selektor Vemić.

Za sada, Stojanović i Jorović nastupaće u pojedinačn­oj konkurenci­ji, dok će Krunić i Stojanović igrati u dublu.

- Ponosna sam što sam deo ovog tima. U dogovoru sa svojim timom zacrtali smo ciljeve koji su visoki. Nadam se najboljim rezultatim­a - izjavila je Ivana Jorović.

Na svoje prve Olimpijske igre otputovala je i Nina Stojanović.

– Prvi put idem na Olimpijske igre. To je san svakog sportiste. Daću sve od sebe da Srbiju što bolje predstavim. Igraću singl i dubl sa Aleksandro­m Krunić, a najverovat­nije

MIKSU naredna dva dana trebalo bi da bude poznato da li će organizato­ri da dozvole da Nina igra u miks dublu sa Novakom dušan vemić, ivana jorović, nina stojanović i aleksandra krunić

i miks dubl sa Novakom Đokovićem. To bi mi značilo puno, i naučila bih dosta od njega, ako budemo imali priliku da igramo zajedno. I, nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju - samouveren­a je bila Nina pred polazak u Tokio.

Aleksandra Krunić je imala priliku da učestvuje na Igrama

japanka naomi osaka se već danima priprema u tokiju u Rio de Žaneiru, 2016. godine, tako da je najiskusni­ja u našoj reprezenta­ciji.

- Svi mi sanjamo medalje. Jako bh volela da igram singl. Kao što je I Nina rekla, daćemo sve od sebe da Srbiju predstavim­o što bolje. Iako sam već bila na Igrama, biću jednako fasciniran­a kao devojke. Nadam se da ćemo imati prilike da bodrimo i naše ostale sportiste poručila je Aleksandra Krunić.

Konkurenci­ja u ženskom tenisu u Tokiju je veoma jaka. iako su od dolaska odustale Serena Vilijams, Simona Halep, Sofija Kenin, Anđelika Kerber, Viktorija Azarenka... Poslednja se povukla mlada Amerikanka, Koko Gof, koja je pozitivna na korona virusa. Ona je poslednji meč odigrala 5. jula u Vimbldonu, a od tada je nije bilo u javnosti.

- Razočarana sam što moram da podelim sa vama vesti da sam zaražena virusom korona i da neću moći da učestvujem na Olimpijski­m igrama u Tokiju. Oduvek mi je san bio da predstavlj­am SAD na olimpijsko­m turniru. Nadam se da ću imati šansu da ostvarim taj san u budućnosti. Želim timu SAD sve najbolje i bezbedne Igre svim olimpijcim­a napisala je Gof.

Najveći favorit za zlato je japanska teniserka Naomi Osaka koja se već danima priprema u olimpijsko­m kompleksu u kojem će biti odigran turnir.

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia