Blic

SKUPLJENO DOVOLJN DA VELJA NEVOLJA OD NA DOŽIVOTNU ROBIJ

- EKIPA BLICA

Tačno 15 dana ostalo je do odluke Tužilaštva o podizanju optužnice protiv Veljka Belivuka i njegove grupe zbog monsturozn­ih zločina navijača. U suprotnom oni će se naći na slobodi, jer 4. avgusta im ističe pritvor od šest meseci koliko po zakonu može da traje bez podizanja optužnog akta.

Istraga protiv Veljka Belivuka i njegovih osumnjičen­ih gotovo svakog dana ukazuje na nove detalje i nove saučesnike u monstruozn­im zločinima. Već na početku istrage bilo je dovoljno dokaza koji su ukazivali da će osumnjičen­i samoprozva­ni navijači provesti mnogo godina na robiji - prisluškiv­ani razgovori između Velje Nevolje i njegovih saradnika, snimci na kojima se vidi kako vežba pucanje, droga, oružje na stadionu, ali i DNK tragovi iz vikendice strave u Ritopeku.

ISTRAGA će mnogima ostati urezano s te fotografij­e je činjenica da se Belivuk smeši, a Lalić ima kez od uva do uva dok se sprema na dalje zločine DNK

Kako je “Blic” ranije pisao, u vikendici u Ritopeku koju je koristio Nevoljin klan do sada su izdvojena tri DNK traga - Lazara Vukićevića, Milana Ljepoje i Zdravka Radojevića, a pronađeno je još mnogo tragova, te policija veruje da će biti pronađeni dokazi da je još muškaraca nestalih prošle godine mučeno i ubijeno u kući strave.

U tajnoj sobi koja je pronađena pre dva meseca, kada je svedok saradnik i pripadnik Belivukovo­g klana počeo da sarađuje sa policijom, otkriven je veliki broj različitih DNK tragova. Svi oni se sada proveravaj­u i istražioci veruju da će vrlo brzo otkriti ko je sve držan, mučen i ubijen u Ritopeku. Ovde je otkrivena i industrijs­ka mašina za mlevenje mesa za koju se sumnja da je korišćena za mlevenje Nevoljinih žrtava. I u njoj, kako se sumnja, ima DNK tragova.

U tajnoj sobi pronađen je i ogroman arsenal Belivukove “vojske” koji jasno ukazuje da je grupa planirala izvršenje još zločina i najverovat­nije napad na nekoga ko se vozi u blindirani­m kolima i ima veliko obezbeđenj­e.

VIDEO SNIMCI

Jedan od bitnijih dokaza su i snimci sa kamere iz Ritopeka na kom se vidi kako u Belivukovu kuću strave svojim automobilo­m stiže Nišlija i nekadašnji vođa Pink Pantera Milan Ljepoja, za njim u dvorište ulazi Belivuk i još nekoliko saradnika. Ne postoji snimak na kom se vidi kako je Ljepoja ikada izašao iz te kuće. Međutim kamere su snimile, kako nekoliko dana kasnije, pripadnici grupe u 18 kesa iznose nešto iz kuće. Sumnja se da su nakon što su ga danima svirepo mučili, Belivukovi ljudi Ljepojino telo isekli na komade, izneli ga iz kuće u crnim kesama za smeće i negde ih bacili.

TELEFONSKI RAZGOVORI Jaki dokazi u ovom slučaju za sada su i snimci telefonski­h razgovora Belivuka i njegovih članova grupe u kojima se čuje kako dogovaraju likvidacij­u upravo Milana Ljepoje jer se osilio i “planira da im otme Niš”.

Moram da ti prenesem, da budeš upoznat. Ona s*sa Mance iz Ništa, jel ga viđaš? On je glavni kao Pink Panter, jel ga znaš? Ja kažem: “A, ne viđam ga”. Neću da širim, brate, bez brige, samo što pre da pucam. Dobro. Ja kažem: “Neću da širim bez

brige, brate, samo reci šta treba, tu sam”. Dobro, pošto se raspituje za tebe, došao je na genijalnu ideju da će on da bude glavni u Nišu i okuplja neke momke pi***tine. I jedan od tih pi**i mi je preneo da se raspituje za tebe, da vi držite dole Niš, ali da ste sve najgore i da će da vas reši i onda on preuzima grad - čuje se u snimku.

SVEDOCI

Tokom istrage protiv ove grupe saslušane su brojne osobe koje su na neki način povezane Belivukom i njegovim saradnicim­a.

Nakon hapšenja čak je nekoliko pripadnika Belivukove kriminalne grupe ponudilo tužilaštvu svoju saradnju u zamenu za manju zatvorsku kaznu. Upravo svedočenja članova svirepe grupe mogu da budu najkorisni­ja prilikom donošenja presude i izvođenja dokaza.

Ali nisu oni jedini svedoci. Među njima našli su

policija je pronašla brojne dokaze protiv grupe velje nevolje

se i mnogobrojn­i navijači, starlete, ali i bivša državna sekretarka i poznati beogradski ugostitelj. Najviše informacij­a, kako je do sada javno otkriveno, policiji je dao ugostitelj Aleksandar Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac čije klubove na najekskluz­ivnijim lokacijama u Beogradu je obezbeđiva­la grupa Velje Nevolje. Kajmaković je na saslušanju naveo da je do saradnje sa Veljom Nevoljom došao preko Slaviše Kokeze, predsednik­a Fudbalskog Saveza Srbije. Takođe, on je naveo da je bio u kontaktu sa Dijanom Hrkalović, tadašnjom državnom sekretarko­m MUP koja mu je “rešila problem sa Darkom Elezom”, osuđivanim bosanskim kriminalce­m, inače saradnikom Velje Nevolje. Za sada nije poznato šta su sve policiji otkrile starlete Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon i Milica Živanović poznatija kao Mimi Oro, koje su takođe saslušavan­e satima.

nVukašin Šijan (22), sin ubijenog Zorana Šijana iz Surčina, uhapšen je zbog sumnje da je sa još dvojicom mladića napao Borisa J. (34) ispred njegove kuće u Surčinu.

BORIS J. JE ranjen u noge, a osim Šijanu lisice su stavljene i M. M. (41) i M. K. (21).

Sumnja se da su uhapšeni u ponedeljak ujutru “mercedesom” došli do kuće oštećenog, a kada se on pojavio, M. M. mu je, kako se sumnja, pucao u noge. Trojica napadača su potom pobegla, ali su brzom akcijom policije uhapšeni.

Njima je određeno zadržavanj­e do 48 sati, a terete se za krivično delo nanošenje teške telesne povrede, dok se M. M. tereti i za ilegalno nošenje oružja.

Vukašinu Šijanu ovo nije prvi put da ima problem sa zakonom. Pre samo dve godine, u junu 2019. on je privođen zbog sumnje da je učestvovao u pucnjavi na Novom Beogradu nakon svađe ispred restorana brze hrane. On je tada sumnjičen da je podstrekao svog prijatelja Nika K. da upuca čoveka i počini teško ubistvo.

Šta se tada dogodilo? Sukob oko banalne stvari - stajanje u redu ispred jednog fast fuda na Novom Beogradu, eskalirao je do te mere da su mladići od dvadesetak godina tada učinili više različitih krivičnih dela: učestvoval­i su u tuči, pokušali da otmu taksi, a onda su se sukobili sa policajcem van dužnosti i njegovim prijatelje­m, nakon čega je jedan od njih potegao pištolj i upucao nevinog čoveka.

- U osam sati ujutru ispred fastfuda su stajala dvojica mladića koja su čekala red. Šijan i njegovi drugovi odmah su ušli u svađu sa njima, insistiraj­ući da oni naruče pre njih. Izgledalo je kao da su pijani - kazao je tada od očevidaca, koji je ispričao da su se mladići tada

Vukašin Šijan je priveden jer je u ponedeljak ujutru sa grupom muškaraca sačekao Borisa J. ispred njegove kuće, a potom su mu pucali u noge i pobegli

PRVI

 ??  ?? marko miljković i velja nevolja
marko miljković i velja nevolja
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia