Blic

UPISUJEM FAKULTET, ŽELIM DA BUDEM PRAVNICA

Pevačica Kija Kockar otkrila je kakvi su joj planovu za budućnost i u kom poslu bi se još oprobala.

- D.Đ.

DA BUDEM PRAVNICA. Planiram da upišem fakultet, zbog sebe jer me to zanima. E sad, da li ću se baviti time ili ne, ne znam- rekla je Kija Kockar za “Grandonlin­e”.

Kija dodaje da razmišlja o upisivanju privatnog fakulteta zbog fleksibiln­osti koja joj je potrebna s obzirom na malu količinu vremena koju može da posveti samim predavanji­ma.

- Već sam ja završila državni fakultet i bila na budžetu. Tako da su moje osnovne studije završene pre osam, devet godina. Ja sam svoje odradila. Sada sam na specijaliz­aciji ali

MANEKENKA SOFIJA MILOŠEVIĆ je poručila da žene treba da prestanu da osuđuju jedna drugu što su manje ili više prirodne i da je takav način komentaris­anja u najmanju ruku primitivan.

Sofija Milošević podelila je svoj stav o ženskoj lepoti, te se osvrnula i na trenutni pokret “prirodna žena” koji kruži društvenim mrežama.

- Ne osuđujte druge što su manje ili više prirodni od vas- napisala je Sofija pa dodala:

- Molim vas, ako želite da poentirate kako niko ne treba da osuđuje osobe koje imaju višak kilograma, ne farbaju kosu, ne depiliraju se i tako dalje, prirodne su - tako što ćete reći kako je sve suprotno od toga bezveze i fejk... To nije način. Ne možeš ispraviti jedan “body shaming” drugim “body shamingom”. Neko u lošem kontekstu komentariš­e nečije male grudi nikako da privedem krajuispri­čala je Kockareva i istakla da je u poslednje vreme muče košmari koji se tiču upravo njenog školovanja.

- Sanjam kako nisam ili celulit ili bubuljice i tako dalje, a neko da odgovor na to: “Ma šta vi hoćete, bolje to nego one prešminkan­e silikonuše”. Znači valjda je poenta u tome da svako ima slobodu da radi ono što želi i da izgleda kako želi. A ne da se na jedan hejt baca drugi hejt - istakla je Sofija.

Ona je dodala da isto tako žene koje se farbaju da ne budu sede, osuđuju one što stave botoks uz reči “budi prirodna, što se stidiš svojih godina”.

- Aha, a zašto ti ne pustiš sedu kosu? Ako tako gledamo, onda se i ti stidiš svojih godina. Ili ti je možda samo tako lepše. Prosto, poenta je: „Manje osuđuj, više gledaj svoja posla“- rekla je Sofija. 

“već imam završen državni fakultet“, poručuje ona

pripremila na ispit, kako kasnim. I onda se budim i kažem sebi “Ženo, devojko. Ti si odavno to završila”. Možda je to znak da treba da idem dalje što se tiče školovanja. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia