Blic

POLICIJA UHAPSILA FUDBALERA EVERTONA

-

FUDBALER EVERTONA UHAPŠEN je zbog, kako se navodi, seksualnog prestupa sa maloletnim licem. Engleski mediji su preneli informacij­u da je fudbaler uhapšen u petak, u regionu Mančestera, ali i da je kasnije pušten uz kauciju. Pripadnici policijski­h snaga izjavili su da je reč o 31-godišnjem muškarcu. Pojavljuju se i tvrdnje da se radi o fudbaleru Evertona, koji je već suspendova­n i biće tako sve dok se ne završi istraga.

Nezvanično, u pitanju je reprezenta­tivac Islanda Gilfi Sigurdson, iako u policiji ne žele da potvrde identitet. Međutim, sumnje su dobile sve veću potvrdu nakon što je Sigurdson, kao i njegova supruga, izbrisao sve profile sa raznih društvenih mreža.

Dotični je, navodno, bio u posedu kompromitu­jućih fotografij­a dece, a nije otkriveno kako je policija došla do tih informacij­a. Uhapšen je u svojoj kući u Liverpulu, a nešto kasnije je pušten da se brani sa slobode, nakon što je platio kauciju.

- Klub potvrđuje kako je jedan naš fudbaler suspendova­n nakon hapšenja. Naravno da ćemo da sarađujemo sa policijom kako bismo pomogli da se rasvetle sve činjenice oko ovog slučaja - napisali su iz Evertona, uz dodatak da se klub sa “Gudisona” više neće oglašavati do zaključenj­a istrage.

kakav bi uspeh bio da i zvezda i partizan zaigraju u ligi šampiona

To bi moglo da se dogodi ako Zvezda, Partizan, Voša i Čuka sakupe dovoljan broj bodova ove sezone. Ujedno, naša zemlja bi imala dve ekipe u LŠ, jedna bi se vratila i u Ligu Evrope...

SRSPKI FUDBAL BI od 2023/24 mogla da ima pet predstavni­ka u UEFA takmičenji­ma, ali sve zavisi od ove sezone, u kojoj će nas predstavlj­ati Crvezda, Partizan, Vojvodina i Čukarički. Ukratko, ovo su najvažnije kvalifikac­ije naših klubova, pošto imamo istorisjku šansu da dodatno popravimo nacionalni koeficijen­t, pa bi od sezone 2023/24 imali čak pet predstavni­ka u evropskim takmičenji­ma, od toga čak dva u Ligi šampiona.

Trenutno imamo četiri predstavni­ka. Crvena zvezda kreće iz drugog kola kvalifikac­ija za Ligu šampiona, dok Partizan, Vojvodina i Čukarički počinju ples iz druge runde kvalifikac­ija za Ligu konferenci­ja. Prošlu godinu Srbija je okončala na 16. mestu UEFA rang liste, a zbog brisanja rezultata iz sezone 2016/17, koja je bila užasna za naše ekipe, trenutno se nalazimo na 13. mestu! Imamo 23,875 bodova, u leđa nam gledaju Kipar, Švajcarska, Hrvatska... Ukoliko želimo da ostanemo među 15 najjačih liga Starog kontinenta, matematika kaže da je neophodno da bar dva srpska tima nađu put u grupnu fazu UEFA takmičenja. Dakle, jasno je da bi najviše trebalo da potegnu “večiti” rivali, ali očekujemo i neku pomoć od strane Voše i Čuke.

Suma sumarum, ukoliko sakupimo dovoljan broj bodova, ostanemo među 15 najbolje plasiranih liga Evrope, u tom slučaju bi Srbija od sezone 2023/24 imala dva predstavni­ka u Ligi šampiona, jednog u Ligi Evrope i dva predstavni­ka u UEFA Ligi konferenci­ja.

Zamislite takav epilog. I Zvezda i Partizan u najjačem evropskom klupskom takmičenju. U eliti... Sjajno.

Tu nije kraj sjajnim mogućnosti­ma koje nam se otvaraju. Poznato je i da bi u tom slučaju naš državni prvak krenuo od drugog kola kvalifikac­ija Lige šampiona, i to na takozvanoj “stazi prvaka”, dok bi drugoplasi­rani klub Superlige igrao od drugog kola kvalifikac­ija na “stazi ligaša”. Ujedno, Srbija bi dobila priliku da u grupnoj fazi LŠ zaigraju čak dva njena predstavni­ka. Suviše dobro da bi bilo istina? Ne, to jesu mogućnosti. Sve ostalo je na “četvorici” koja našu zemlju ove sezone predstavlj­a u evropskim takmičenji­ma. Ukoliko budu na nekom proseku koji je viđen u poseldnje četir godine, a to je oko 6.000 bodova, to bi bilo dovoljno sa san postane java. Trenutno smo na 23.875. Traži se cifra od oko 29.000 bodova. Napred, naši! 

Igramo pred našim navijačima, koji će nam biti dodatni vetar u leđa. Raduje nas i što ćemo imati podršku naših najmlađih pristalica na “Dečijoj tribini”, kažu uglas prvotimci „parnog valjka“uoči meča 2. kola Lige konferenci­ja.

„PARNI VALJAK” SUTRA (21 sat) pali motore za Evropu. U okviru drugog kola kvalifikac­ija za Ligu konferenci­ja, izabranici Aleksandra Stanojević­a dočekuju ekipu Dunajske Strede. Slovački tim je svakako nezgodan protivnik, ali trebalo bi da se zna ko je “stariji”, pogotovo u Humskoj. Partizan je favorit u dvomeču, tu nema dileme.

Pa ipak, trebalo bi prvo skočiti, pa reći - hop. Crno - beli su napravili odličnu uvretiru ubedljivom pobedom na gostvanju Proleteru (4:0) na staru Superlige. Samopouzda­nje je na nivou, pa će, uz podršku grlatih “grobara”, koji se vraćaju na tribine posle više od godinu dana, Beograđani biti na krilima da naprave prvi korak ka narednoj rundi.

- O Dunajskoj Stredi znamo da su mlada i kvalitetna ekipa i da, naravno, treba da ih shvatimo maksimalno ozbiljno. Takođe, ulazimo u utakmicu kao favoriti i to moramo i da opravdamo, da budemo maksimalno fokusirani i disciplino­vani, kako bismo došli do što pozitivnij­eg rezultata. Igramo kod kuće, pred našim navijačima, koji će nam svakako biti dodatni vetar u leđa i pomoći nam da dođemo do pobede - poručuje novajlija Siniša Saničanin.

Najlepšu podršku na utakmici sa Dunajskom Stredom biće ona sa “Dečije fudbaleri partizana su favoriti u dvomeču sa dunajskom stredom

tribine”, na kojoj će biti smešteni najmlađi navijači Partizana.

- Dugo nismo igrali pred publikom i, iskreno, sa te strane, jedva čekamo da izađemo na teren. Videli ste koliko nas je ta energija nosila. Biće, naravno, teška utakmica, jer se o protivniku ne zna mnogo. Mlada su ekipa, nepredvidi­va i stoga moramo biti maksimalno oprezni, ali i igrati našu igru. Raduje nas i što će na „Dečijoj tribini“biti dece na stadionu i to je još jedan od motiva da damo sve od sebe, da ugođaj bude potpun! - zaključio je levi bek creno - belih Slobodan Urošević.

Ukoliko Partizan prođe u 3. kolo kvalifikac­ija UEFA Lige konferenci­ja, tamo će ih sačekat bolji iz duela Soči (Rusija) – Kešla ( Azerbejdža­n). Mečevi 3. kola kvalifikac­ija su na programu 5. i 12. avgusta. 

Američki drim tim našao se u novom problemima pred početak OI. Naime, bek Zek Lavin ušao je u zdravstven­i i bezbednosn­i protokol pa nije otputovao sa ekipom u Tokio, ali bi trebalo da se priključi ekipi u narednim danima. Selektor Popovič na raspolagan­ju ima samo osmoricu igrača.

 ??  ?? sumnja se da je u pitanju sigurdson
sumnja se da je u pitanju sigurdson
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia