Blic

RAMADANI LUKU PONUDIO INTERU

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Italijansk­i šampion je zaintereso­van za pozajmicu, dok Real insistira na prodaji.

Luka Jović ni jedan dan ne može da provede u miru. Odlazak Zinedina Zidana bio je pozitivan znak za srpskog fudbalera, ali Španci ponovo pišu da naredne sezone sigurno neće igrati u Realu. “As” prenosi da je predsednik Florentino Perez novom treneru Karlu Ančelotiju rekao da ne računa na pojačanja, već da će dobiti samo trojicu fudbalera koji će se vratiti sa pozajmica - Martina Edegora, Danija Sebaljosa i Gereta Bejla.

Perez nije spomenuo Jovića, ali se samo nekoliko sati kasnije oglasio njegov menadžer Fali Ramadani. Naime, Luka je ponuđen Interu. Informacij­a je sto odsro tačna, s tim da se italijansk­i klub još nije oglasio.

Jović je ranije bio dovođen u vezu sa gradskim rivalom, Milanom, ali su se roso-neri odlučili za iskusnog Francuza, Olivijea Žirua. Tako su Srbinu zalupili vrata i smanjili su manevarski prostor. Nije tajna da Ramadani najbolje veze ima upravo na Apeninskom poluostrvu i da je Jović najbliži angažmanu u Seriji A.

Problem može da predstavlj­a želja Reala da proda srpskog reprezenta­tivca, dok svi zaintereso­vani klubovi insistiraj­u na pozajmici. “Kraljevi” su svesni da nikada neće povratiti uloženih 60 miliona evra, ali dobro znaju da ih Jović po sezoni košta 10 miliona evra za platu i sve dažbine.

Sigurno je da se šampion Italije neće odlućiti za kupovinu, jer ne želi da ponovi grešku Reala, bar dok se ne uveri da je Jović na nivou igara iz prvog boravka u Ajntrahtu. Luki je prebačeno da “ima višak kilograma”, a zbog problema sa mišićem trenira odvojeno od ostalih fudbalera Reala.

Što se Intera tiče, Jović bi mogao da dobije ulogu koja mu se najmanje sviđa - da bude džoker sa klupe kada ne ide Romeluu Lukakuu i

Lautaru Martinezu. Belgijanac i Argentinac iza sebe imaju neverovatn­o dobre sezone i neprikosno­veni su u napadu tima koji će ove sezone sa klupe da vodi Simone Inzagi.

To znači da se Luka, ponovo, neće naigrati fudbala, već da će priliku dobijati kao u Realu - na kašičicu. Ipak, dres Intera ima određenu težinu i nekoliko dobrih i efikasnih mečeva može da ga ponovo vrati u fudbalsku orbitu, u kojoj je bio sve do dolaska na “Santijago Bernabeu”.

Razgovori sa Interom su u toku i već u narednih nekoliko dana trebalo bi da bude poznato da li će Jović da zaigra uz Aleksandra Kolarova, ili će Ramadani svom klijentu morati da potraži novi dom. Opcija je sve manje, a jedina izgledna je da Jović neće igrati za Real.

TREBALO DA BUDE DŽOKER,ODNOSNOIMA­OBIZADATAK­DA JOVIĆ BI U INTERU

I MARTINEZA ODMENI LUKAKUA

 ??  ?? jović ne može da pronađe mir od kada je stigao u real
jović ne može da pronađe mir od kada je stigao u real

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia