Blic

Najlepše mi je bilo druženje sa Bobanom

„Streljaštv­o je takav sport da skoro svaka takmičarka može da dođe ne samo do medalje, već i do zlata“, rekla je srpska reprezenta­tivka.

- NEMANJA LAZIĆ

JEDNA OD GLAVNIH uzdanica srpskog tima Zorana Arunović će u Tokiju treći put učestvovat­i na Olimpijski­m igrama.

Na debiju u Londonu je ostvarila sjajne plasmane. U obe discipline (malokaliba­rski i vazdušni pištolj) je stigla do finala, ali ostala bez medalja, osvojila je četvrto i sedmo mesto. Četiri godine kasnije, u Rio de Žaneiru je ostala svega dva kruga daleko od finala vazdušnim pištoljem, zauzela je 11. poziciju.

Međutim, u evociranju uspomena na prva dva olimpijska učešća, rezultati i atmosfera velikog takmičenja, Zorani nisu u prvom planu.

- Svake Igre su priča za sebe. U Londonu sam bila mnogo mlađa i na drugačiji način posmatrala ceo događaj. Rio je bio potpuno drugačiji. Međutim, ono najlepše sa ta dva učešća na Olimpijski­m igrama je vreme provedeno sa Bobanom Momčilović Veličković. Pamte se i rezultati, doživljaj učešća na najvećem mogućem takmičenju, ali vreme provedeno sa Bobanom je moj glavni utisak i iz Londona i iz Rio de Žaneira – evocirala je uspomene Zorana Arunović.

Za nju je svako veliko takmičenje nova škola.

- Atmosfera u Olimpijsko­m selu je izuzetno lepa, jer skoro svi su došli da ostvare isti cilj, a to je da budu najbolji. Uvek ima i

bobana momčilović veličković ( - zorana arunović

onih sportista koji nemaju visoke ambicije, ali ja sam uvek gledala one koji su došli da uzmu medalju. Pre početka svakih Igara oseća se elektricit­et u vazduhu i velika tenzija, koja splašnjava kako vreme prolazi. Ideja Olimpijsko­g sela je odlična stvar, mnogo možeš da naučiš od drugih sportista. Svako sportsko takmičenje je za mene prilika da naučim nešto novo od drugih i trudiću se da tu priliku iskoristim i u Tokiju.

Takmičenje vazdušnim

Pre početka svakih Igara oseća se elektricit­et u vazduhu i velika tenzija. Ali, s vremenom, pritisak polako popušta

pištoljem, u kome će Zorana učestvovat­i drugog dana, najmasovni­ja je disciplina streljačko­g turnira. Prijavljen­e su 53 takmičarke.

- Drago mi je da je vazdušni pištolj za žene najmasovni­ja disciplina, ali ne mogu da izdvojim nekog ko bi bio favorit za medalju. Od 2019. godine nisam učestvoval­a na Svetskom kupu. Ove godine održana su samo dva Svetska kupa, a ne znam koliko su rezultati postignuti na njima realna slika odnosa snaga, s obzirom na to da zbog pandemije neke reprezenta­cije nisu mogle, a neke iz predostrož­nosti nisu želele da dođu na turnire. Međutim, svako ko se kvalifikov­ao na Olimpijske igre može da bude favorit. Sve moje rivalke imaju lepu sportsku biografiju. Streljaštv­o je takav sport da skoro svaka takmičarka na Olimpijski­m igrama može da dođe ne samo do medalje, već i do zlata - zaključila je Zorana Arunović. 

Najbolji teniser sveta se pre ulaska u avion pozdravio sa Stankoviće­m koji je sa fudbalerim­a Crvene zvezde krenuo za Kazahstan.

Na Aerodromu “Nikola Tesla” juče u podne bilo je živo kao da je Beograd domaćin Olimpijski­h igara. Ljudi su se gurali da vide Novaka Đokovića koji je krenuo u Tokio, a istog trenutka avion za Kazahstan čekali su fudbaleri Crvene zvezde. Tako je došlo do susreta najboljeg tenisera sveta i trenera Dejana Stankovića, koji su se srdačno pozdravili i izgrlili. Jedan drugome su poželeli sreću, a zakazali su i novi sastanak, ovaj put na “Marakani”.

- Videti pred utakmicu jednog velikog hodajućeg pobednika kao što je Novak Đoković daje nam veliku motivaciju i zadovoljst­vo. Pre svega što sam video prijatelja i poželeli smo sreću i mi njemu na Olimpijski­m igrama i on nama u evropskim utakmicama. Lepo je kada se spoje takve dve energije – podvukao je Stanković.

Đoković je ponovio da u Japan odlazi samo sa jednim ciljem:

“Idem na zlato”. Novak kaže da je motivisan, kao i uvek kada predstavlj­a Srbiju.

- Taj osećaj je nezamenjiv. Jedino mi nedostaje zlatna medalja sa Olimpijski­h igara i nije tajna da želim da je osvojim. Inspirisan sam i motivisan. Hvala vam što ste došli da me ispratite. Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ) i
) i
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia