Blic

Bahata vožnja

- BOJANA BOGOSAV pomoćnik urednika

MSledeći put kada sednete za volan, setite se mališana sa Karaburme koji su teško povređeni zbog bahatog vozača

ališani Stefan (10) i Luka (5) u nedelju su, kao i svakog drugog dana, sa svojim ocem Mihailom otišli u šetnju i da se sa drugarima igraju u obližnjem parkiću. Možda su usput svratili na sladoled, planirali koji će crtani da gledaju pred spavanje.

Oko 20 sati krenuli su ka kući putem kojim uvek idu. Prošli su pored prodavnice, trafike, zgrade u kojoj živi drugar iz parkića, a onda su se zaustavili pred pešačkim prelazom. Sa jedne strane nisu išla kola, dok je sa druge strane ulice bio samo autobus. Autobus koji se zaustavio kako bi mališani sa svojim tatom prešli ulicu koja ima samo dve trake. Ni pomislili nisu da će se naći budala koja će u naseljenom mestu, ulici koja je prometna i na kojoj na svakih 200 metara i manje ima pešački prelaz, preteći autobus preko pune linije.

Međutim, budala se našla. Jedan Lazar G. koji je bezobrazno i bahato pretekao autobus koji se zaustavio pred pešački prelaz, prešao preko pune linije, uleteo u drugi smer, a onda mališane i njihovog oca koji su prelazili ulicu udario pod punom brzinom. Braća su zadobila teške povrede, starijem se lekari bore za život, otac ne može da dođe k sebi... a i on sam je povređen. A Lazar je pobegao. Nije se zaustavio, pa čak ni usporio, kada je na svojoj šoferki video decu, kada je čuo tri udarca, samo je otišao i krio se. Dok ga policija nije uhapsila.

Ovaj Lazar samo je jedan u nizu bahatih vozača. Ljudi koji predstavlj­aju opasnost na putu i koji ne mare za sopstveni, a kamoli tuđi život. Ovom Lazaru preti čak osam godina robije, koja je maksimalna moguća u slučaju teških saobraćajn­ih nesreća.

Sledeći put kada sednete za volan, kada pomislite da pretičete preko pune linije, kada date malo jače gas u naseljenom mestu, neka vam kroz glavu prođe sudbina ovog bahatog vozača i šta možete da uradite, koga možete da povrediti i ne daj Bože ubiti. Pomislite i na svoju porodicu koja će večno nositi krst da je neko njihov upropastio nečiji život.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia