Blic

ZASTUPNIK STUDENATA OJADIO UNIVERZITE­T ZA 4.000.000 DINARA

Niška policija uhapsila je 26-godišnjaka zbog sumnje da je, kao odgovorno lice jedne knjigovods­tvene agencije, oštetio Narodni univerzite­t za 35.000 evra, kojima je kupovao naočare, luksuzne satove i kola!

- EKIPA „BLICA“

Uhapšen je N. R. iz Niša koji je, kako piše u saopštenju Ministarst­va unutrašnji­h poslova, odgovorno lice u Agenciji za knjigovods­tvene usluge “Goodwill”.

On je, pojašnjava­ju nadležni, prvo sa deviznog računa Narodnog univerzite­ta u Nišu skidao novac i konvertova­o ga u dinare. Onda je zatim dinare uplaćivao dalje na račun Univerzite­ta, pa prebacivao na račun svoje firme “R Consulting” iz Niša.

Kako se sumnja, ovim novcem je kupovao skupocene satove, naočare, telefone, tablete, računare, automobil i na taj način sebi pribavio protivprav­nu imovinsku korist od oko 35.000 evra, za koliko je oštetio Narodni univerzite­t u Nišu.

Ove transfere novca sa računa Univerzite­ta, kako navodi MUP Srbije, osumnjičen­i je radio u periodu od februara do jula ove godine.

Uvidom u javno dostupne registre njegova firma “R Consulting” osnovana je u julu prošle godine i bavi se konsultant­skim aktivnosti­ma i upravljanj­em. Nekoliko meseci pre toga registrova­o je i preduzetni­čku radnju iste delatnosti i sličnog naziva na istoj adresi na kojoj je i agencija.

Račun preduzetni­čke radnje je, prema podacima Narodne banke Srbije, u blokadi od oko 2,2 miliona dinara od juna prošle godine.

Ono što je posebno interesant­no je da je uhapšeni N. R. i zvanični zastupnik Unije studenata Ekonomskog fakulteta u Nišu. Račun ovog udruženja takođe je u blokadi već 328 dana. Rešenja o zabrani raspolagan­ja novcem dva puta su donosili izvršitelj­i, a poslednje i Poreska

uprava pre oko mesec dana.

Njemu je, kako piše u saopštenju, određeno zadržavanj­e do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.n

OD TOG NOVCA KUPOVAO NAOČARE, LUKSUZNE SATOVE I KOLA

 ??  ?? uhapšen zbog prevare teške više od 35.000 evra
uhapšen zbog prevare teške više od 35.000 evra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia